Slovenija
38 ogledov

Ko ju je videl skupaj, so pele pesti

Dušan Germič je pokojnemu Francu Križanu 
povzročil 28 telesnih poškodb, mu sprv Žurnal24 main
Sodba. K dejanju, ki ga je obtoženi priznal in obžaloval, ga je gnalo spoznanje, da ga partnerica vara.

Maribor. Za povzročitev tragedije oktobra na Peščenem Vrhu pri Cerkvenjaku bo 40-letni Dušan Germič v zaporu preživel osem let in osem mesecev, je odločil veliki senat mariborskega okrožnega sodišča. Kriv je povzročitve smrti 74-letnega Franca Križana, storitve hude telesne poškodbe zunajzakonske partnerice Ivice M. in poškodovanja tuje lastnine.

Olajševalne okoliščine
"Sodišče je kot olajševalno okoliščino upoštevalo, da je obtoženi dejanje priznal in ga obžaloval. Do storitve dejanja pa ga je vodilo dejstvo, da je oškodovanko in pokojnega videl med spolnim odnosom," je višino kazni obrazložil sodnik Danilo Obersnel. Tožilstvo, ki je sicer predlagalo 11,5 leta zapora, je bilo s sodbo zadovoljno. "Po mnenju izvedenca je bil izbruh le vrh gore in se je enkrat moral zgoditi, kar je sodišče bolj ali manj upoštevalo," je bil zadovoljen Germičev odvetnik Andrej Ketiš. Dodal je, da bi pomoč, ki bi rešila pokojnega, lahko poklicala tudi oškodovanka. "Res pa je, da dejanja ni storila ona," je sklenil Ketiš.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.