Slovenija
22 ogledov

Ko Mateja toži Mateja

Pergerjeva je vložitev tožbe utemeljila, da jo je Lahovnik (na sliki z zagovorni Žurnal24 main
Razžalitev. Matej Lahovnik in Mateja Perger spora nista zgladila. Nekdanji minister Andrej Bajuk izgubil spomin.

Ministru Mateju Lahovniku grozijo do tri leta zapora ali denarna kazen, če mu Mateja Perger, nekdanja predsednica uprave Palome, dokaže, da jo je kot poslanec v oddaji Trenja na Pop TV razžalil z izjavo, da je ob razrešitvi s položaja prejela visoko odpravnino.

Veselil se je obravnave
Lahovnik in Pergerjeva, ki ministra kazensko preganja kot nadomestna tožilka, se danes na sodišču nista soočila, saj je Pergerjeva trenutno v tujini. “Kot opozicijski poslanec sem opozarjal na nepravilnosti v Palomi, na katere so me opozarjali tudi delavci in o čemer so poročali mediji. Zato sem se danes na nek način veselil razprave, da bomo lahko to čim prej pojasnili,” pravi Lahovnik.

Ker pa odvetnika sprtih strani nista sklenila poravnave, bo moral Lahovnik v naslednjih mesecih pojasniti, kje je izvedel, da naj bi Pergerjeva prejela odpravnino. “Zdi se mi logično oziroma je dolžnost politikov, ki razpolagajo s podatki o nepravilnostih, da nanje tudi opozorijo. Če to ni dovoljeno, potem v politiki nimam več kaj početi,” pojasnjuje gospodarski minister.

Bajuk izgubil spomin
Da Lahovnik Pergerjeve ni užalil, bo kot priča poskusil dokazati tudi Jože Korotaj, predstavnik Palominih delavcev. “Takrat sem v oddaji sodeloval, ker smo razpravljali predvsem o poslovni problematiki podjetja. Takratni finančni minister Andrej Bajuk je v oddaji celo pojasnil, da mu je Mateja Perger zagotovila, da je odpravnino v celoti vrnila.”

Bajuk nam je danes odgovoril, da se ne spomni, kaj je takrat govoril v oddaji. “Ne spomnim se niti, da bi o odpravnini kdaj govoril s Pergerjevo. Moje zadolžitve so bile takrat povsem drugačne.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.