Slovenija
23 ogledov

Ko nogometaši zmagujejo, raje delamo

Dobro razpoloženje po zmagi se pozna še naslednji delovni dan. (Foto: Boštjan Ta Žurnal24 main
Polovica sodelujočih v anketi ocenjuje, da so jutro po zmagi svoje reprezentance v službi bolj učinkoviti.

Raziskavo so opravili med malimi in srednje velikimi podjetji. Podatki so zgovorni: Svetovno prvenstvo v nogometu lahko prinese nepričakovano povečanje storilnosti za mala in srednje velika evropska podjetja.

Moštveni duh velja
Raziskava, ki je bila opravljena med predtekmovanjem svetovnega prvenstva, je potrdila, da zmaga najbolj vpliva na storilnost v Veliki Britaniji in na Nizozemskem. Kar 63 odstotkov Britancev in 62 odstotkov Nizozemcev je namreč zatrdilo, da so bili naslednje jutro po zmagi svoje reprezentance bolj učinkoviti. Podobne številke so zaznali tudi v Španiji, statistiko pa nekoliko kvarijo Nemci. Le 47 odstotkov jih je namreč opazilo povečano storilnost.

Raziskavo so opravili v okviru akcije podjetja HP.

"Svetovno prvenstvo povezuje ljudi in pritegne celo tiste, ki jih nogomet sploh ne zanima. Jasno je, da moštveni duh in prisostvovanje dogodku pomenita večjo storilnost podjetja pred in po tekmah," je rezultate komentiral Luis Casado, eden izmed direktorjev trženja pri HP.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.