Slovenija
24 ogledov

Ko politiki pridejo na Twitter

Twitter, 6. julij 2011 Prtscr Twitter
Golobičev prihod na Twitter je precej popestril komunikacijo med politiki. Medtem se dva člana, ki sta izstopila iz njegove stranke, že pripravljata na sestanek z nepovezanimi poslanci.

"Žal ne bom sodeloval v JJ race-to-the-bottom filmu, kot te dni v zadahu septičnih jam spletnih forumov onesnažuje tudi twitter". Tako je včeraj v enem svojih prvih zapisov na Twitterju zatrdil prvak stranke Zares Gregor Golobič. Brez odziva ta zapis ni ostal.

Na zapis se denimo ni odzval Janez Janša, je pa odgovor Golobiču pustil član SDS-a Žiga Turk. "Tole je bil vaš prispevek v race-to-the-bottom, ki ga na Twitterju med kao politiki doslej nismo poznali," je zapisal, to pa je spodbudilo tudi (trenutno še) predsednika državnega zbora Pavla Gantarja, da se je vpletel v debato. Turk mu je nato rekel, naj Golobiču pove, "da smo do zdaj nasprotniki na Twitterju imeli civiliziran dialog brez obkladanja"; Gantar pa mu ni ostal dolžan:
"Kako se že pravi, naprej pomesti pred lastnim pragom." Debata se je razpletala še naprej, njen končni učinek oziroma smiselnost pa je vprašljiv(a).

Medtem se nekateri drugi politiki pripravljajo na sestanke. Po izstopu iz poslanske skupine Zares sta se Vili Trofenik in Alojz Posedel z nepovezanimi poslanci dogovorila za sestanek v četrtek.

Vodja nepovezanih poslancev Franc Žnidaršič je obvestilo o spremembi članstva omenjenih poslancev, ki se pridružujeta nepovezanim, po poročanju STA že poslal predsedniku državnega zbora. Ko bo Gantar prejel dopisa iz obeh poslanskih skupin, bosta prestopa tudi uradno začela veljati. O vseh spremembah morajo sicer poslanske skupine (po poslovniku državnega zbora) Gantarja obvestiti v roku treh dni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.