Slovenija
2366 ogledov

Koalicija trdna v podpori Počivalška

Zdravko Počivalšek Saša Despot
Sestanek na Brdu pri Kranju, Počivalšek uživa trdno podporo koalicijskih partnerjev.

Koalicijski partnerji v širši sestavi na Brdu pri Kranju. Med drugim so se dogovorili tudi o podpori ministru za gospodarstvo Zdravku Počivalšku, ki se bo na interpelaciji zagovarjal zaradi očitkov pri nabavi zaščitne in druge opreme, potrebne v epidemiji.

Priprava tretjega protikorona zakona

Predsedniki koalicijskih strank, generalni sekretarji, vodje poslanskih skupin, poslanci in ministri so na Brdu pri Kranju sicer ocenili trenutne razmere in obete. Prihodnji teden bodo intenzivno začeli s pripravo tretjega zakonodajnega svežnja za blažitev posledic epidemije novega koronavirusa, ki je namenjen predvsem najbolj prizadetim panogam, kot je turizem, je v izjavi v DZ pojasnil vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec.

Po besedah vodje poslancev NSi Jožefa Horvata želijo s tretjim svežnjem zmanjšati tudi "strahovite birokratske ovire, ki so razvojna cokla naše države". O rebalansu proračuna oz. vprašanju morebitnega varčevanja danes koalicija ni govorila. "Vsi se zavedamo, da bo recesija nastopila, vendar je še prezgodaj govoriti o konkretnih številkah," je dejal Krivec. Ko bodo podatki jasnejši, bodo pripravili tudi rebalans proračuna.

Preiskava glede nabave zaščitne opreme

Glede preiskovalne komisije o nabavi zaščitne in medicinske opreme je Krivec pojasnil, da lahko v njej sodelujejo vse poslanske skupine. Tudi v preteklosti so bile že vložene preiskave na isto temo, kjer so se preiskovalni ukrepi naknadno dopolnjevali, "toda po dosedanji pravni praksi in zakonodaji dve preiskovalni komisiji na isto temo ne moreta delovati", je dejal Krivec.

Kot je poudaril Horvat, koalicija kljub nekaterim nasprotovanjem opozicije, ki je izjemno ostra, nadaljuje z delom. Spomnil je, da je Slovenija med najboljšimi državami na svetu, ko gre za ukrepe pri soočanju z epidemijo. Po njegovih navedbah okoli 80 odstotkov ljudi ukrepe vlade in DZ ocenjuje kot primerne.

Premier Janez Janša je na Twitterju pojasnil, da je koalicija enotno tudi za sprejem poročila vlade o nabavah zaščitne opreme.

Marjan Šarec Slovenija Šarec: Tej vladi ni več mesta v Sloveniji

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 22
  • Avatar Prisciolla
    Prisciolla 01:08 12.maj 2020.

    Si želiš najti žensko za eno noč? Pojdi –– B­r­ed­h­ot­.­C­om

  • titty 23:58 11.maj 2020.

    Žalistno, da vsi podpirajo ministra Zdravka Procentualška (%).

  • softundsicher 23:15 11.maj 2020.

    Ko začnejo mediji pisati, da je vlada trdna, se v ozadju nekaj kuga. Podobno, kot pri nogometu - v petek direktor govori o tem, da 110% verjame in zaupa trenerju, v nedeljo po porazu, pa sporazumno prekinejo sodelovanje...