Slovenija
3 ogledov

Koalicijo primerjajo z buldožerjem

slovenija 06.02.13, Franc Bogovic, SLS, kandidat za predsednika stranke, ministe Anže Petkovšek
Koalicija se boji razprave o nepremičninskem davku, zato jo onemogoča z vsemi sredstvi, so prepričani v poslanski skupini SLS.

Kot opozarjajo v sporočilu za javnost, nekateri predsedniki odborov iz vrst PS namreč s kršitvami poslovnika DZ preprečujejo obravnavo zakona na parlamentarnih delovnih telesih.

Poslanci SLS pričakujejo uradni pojasnili predsednice odbora za gospodarstvo Alenke Pavlič ter predsednika odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo Jerka Čehovina.

Zanima jih, zakaj je seja odbora za gospodarstvo brez obrazložitve prestavljena še za dva tedna, seja odbora za notranjo politiko, javno upravo in lokalno samoupravo pa sklicana šele za 4. december. Sklice sej odborov so namreč zahtevali že 6. novembra, v skladu s poslovnikom DZ pa mora biti nujna seja, ki jo zahteva posamezna poslanska skupina, sklicana v 15 dneh po prejemu zahteve.

"Koalicijska ignoranca ne pozna meja"

Kot so zapisali v poslanski skupini SLS, sta dva od predsednikov odborov zahtevi za sklic nujnih sej najprej celo "založila", zdaj pa ju po njihovi oceni skušata na vsak način preložiti čim dlje v prihodnost.

Za SLS so tovrstne poteze predsednikov odborov še en dokaz več, da "koalicijska ignoranca ne pozna meja in kot buldožer tepta vsak poskus vzpostavitve demokratične razprave o posledicah nepremičninskega davka".

"To je škandalozno kršenje poslovnika državnega zbora in ukinjanje demokratičnega dialoga v hramu demokracije," v SLS povzemajo stališče predsednika stranke Franca Bogoviča.

Kot poudarja Bogovič, bi bilo prav, da bi predsednik DZ poslance in predsednika odborov iz vrst PS opomnil, da "parlament ni last vladajoče stranke, še manj njen instrument, in da je pravila treba spoštovati". Prav tako Bogovič meni, da stranka, ki se požvižga na pravila, ne more voditi države.

Ob tem v v poslanski skupini SLS ponovno izpostavljajo, da je bilo v izjemno kratkem času zbranih 75.000 podpisov pod peticijo proti davku na nepremičnine. Vladno koalicijo lahko skrbijo tudi številne napovedane zahteve za ustavno presojo, državni svet pa je proti zakonu že izglasoval tudi odložilni veto, so še zapisali.

Komentarjev 2
  • privat 09:56 24.november 2013.

    vse kar rečejo je laž,vse kar naredijo je zato da nas pokradejo,zavedejo..jaz jim neverjamem čisto nič. Ti ljudje so gnili v miselnosti,naravi..

  • alfagirl 18:32 23.november 2013.

    Roparska banda vključno z Erjavcem bo pogazila vse.