Slovenija
28 ogledov

Kobili po mučenju odlično okrevata

kobili
1/6
Društvo za opazovanje in Proučevanje ptic Slovenije
Kobili Cabidoule in Rižana, ki so ju pretekli teden mučili neznanci, sta na dobri poti k popolni ozdravitvi.

Potem ko so ju v petek, 5. julija, napadli neznanci ter ju sadistično mučili, kobili Cabidoule in Rižana odlično okrevata. "Z njima je zelo v redu," nam je povedal strokovni vodja naravnega rezervata (NR) Škocjanski zatok Borut Mozetič in dodal: "Kakšna brazgotina bo sicer ostala, ampak sta v dobrem stanju, tudi počutita se dobro. Ko sem ju včeraj prišel pogledat, sta bili mirni, prav radi sta me videli." Če so mučitelji na njima pustili kakršnekoli psihične posledice, se bo pokazalo sčasoma, a v rezervatu jima bodo kljub temu poiskali ustrezno pomoč. "Nameravamo stopiti v stik s strokovnjaki, ki se na ta način ukvarjajo s konji, tako, da jim bomo skušali to čim bolj omiliti."

Ostali bosta skupaj

Kobili bosta morali po navodilih veterinarja okrevati še vsaj dva meseca, nam je še sporočil Mozetič. "Starejša kobila Rižana bo okrevala prej, ker nima toliko poškodb, ampak smo se ravno včeraj odločili, da ostaneta skupaj v veterinarski oskrbi, ker sta zelo navezani. Če bomo Rižano odpeljali stran, bo to zanjo še dodaten šok." Kamarški kobili sicer nista v sorodu, a sta se že v rezervatu obnašali kot mati in hči, še pravi Mozetič.

Iz Društva za opazovanje in Proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) so nam poslali tudi najnovejše fotografije obeh kobil, s katerih je razvidno, da sta zelo trdoživi in močni. Društvo bi se ob tem rado zahvalilo ekipi klinike Veterinarske fakultete v Ljubljani pod vodstvom dr.asist. Vesne Kadunc Kos, ki zanju odlično skrbijo.

Policija pa zaenkrat še ni sporočila, če jim je uspelo izvedeti kaj več o neznancih, ki so se ju lotili. V kakšnem stanju sta bili kobili po tem, si lahko ogledate tukaj.

Komentarjev 1
  • Oxxo 11:35 13.julij 2013.

    Odlična novica! Samo že barabo/e ki je to storila/li je treba ulovit. In nič pred sodišče. V temi priklenit ter jim z bičem v rokah dat pošten tretma.