Slovenija
3934 ogledov

Drama na vrhuncu: Razlika le en glas, na enem volišču bodo volitve ponovili

Volišče v Ljubljani Anže Petkovšek Volišče v Ljubljani na predčasnih volitvah v Državni zbor 2018.
Po ugovorih se je neodločen rezultat spremenil v vodstvo z enim glasom razlike.

Občinska volilna komisija v Šmarjeških Toplicah je danes priznala še en glas županskemu kandidatu Marjanu Hribarju, ki ima tako zdaj en glas prednosti pred Bernardko Krnc.

Po obravnavi ugovorov je komisija poleg tega odločila, da bodo na volišču v Beli Cerkvi ponovili volitve, je po seji komisije povedal njen predsednik Fredi Bančov.

Ugovor je vložila tudi dosedanja županja Krnčeva, a ga je komisija zavrnila kot neutemeljen.

Hribar in Krnčeva sta po prvotnih neuradnih izidih zbrala vsak po 1016 glasov, po novem pa jih ima Hribar 1017. Volilna komisija mu je namreč priznala glas z glasovnice, sprva zavržene kot neveljavne, kjer naj bi se volivka podpisala pod Hribarjevim imenom, ni pa obkrožila številke.

Drugi Hribarjev ugovor se je nanašal na domnevne nepravilnosti na volišču v Beli Cerkvi, kjer se je volilna komisija zdaj odločila za ponovitev volitev. Predvidoma bodo ponovljene volitve 16. decembra.

Kot je Hribar povedal v ponedeljek po vložitvi svojih ugovorov, naj bi volivka v Beli Cerkvi že označila svojo izbiro, nato pa naj bi nekdo drug njeno odločitev prečrtal in obkrožil drugo možnost. Omenjeno glasovnico naj bi celo zmečkal. Volilni odbor je potem to glasovnico označil za neveljavno, komisija pa se je odločila drugače in jo, ne "da bi poznala ozadje", štela za veljavno ter s tem, kot meni Hribar, spremenila volilni izid.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice