Slovenija
38 ogledov

Kodre preklical nepreklicni odstop

Miloš Kodre je staro novi predsednik uprave LTH v stečaju. Žurnal24 main
Miloš Kodre, donedavni predsednik uprave LTH, je bil s preklicem odstopne izjave, ki jo je nepreklicno podal v nedeljo, na izredni seji nadzornega sveta LTH ponovno imenovan na to funkcijo.

Na današnji izredni seji nadzornega sveta (NS) so nadzorniki njegov preklic odstopa sprejeli, temu je nasprotoval le Ladislav Rožič, predstavnik zaposlenih v NS. Nadzorniki so v drugem sklepu seje zahtevali od Kodreta, da v prihodnje spelje vse postopke, povezane v zvezi s predlaganim stečajnim postopkom podjetja.

Po današnji seji NS je sindikat šokiran in presenečen. Predsednik sindikata v LTH David Švarc je o Kodretovem preklicu odstopa dejal, da je to še ena izmed njegovih potez, s katerimi naj bi zavlačeval stečaj. Ob tem je dejal, da bo sindikat zoper Kodreta, Iztoka Hohnjeca in Primoža Pegama podal kazenske ovadbe in da pričakujejo od pristojnih v državi, da bodo omenjeni za svoja dejanja kazensko in odškodninsko odgovarjali.

Kot je znano, je škofjeloška občina v sredo na predlog sindikata na Okrožno sodišče v Kranju vložila predlog za stečaj, do česar je bila upravičena kot upnica podjetja. Za začetek stečajnega postopka je občina plačala 3620 evrov. Sicer pa delavci LTH plač niso prejeli že od marca, medtem ko pa bi jim moralo podjetje v ponedeljek izplačati že plače za april.

LTH je sicer brez elektrike, podjetje je prazno, vsi delavci so doma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.