Slovenija
92 ogledov

Kokain so jim zasegli Urugvajci

Razloge za Tošićev pripor naj bi preiskovalna sodnica znova utemeljila in mu jih Žurnal24 main
Hudodelstvo. Združbi Dragana Tošića naj bi v Italiji zadnji dve leti zasegli 535 kilogramov kokaina.

Od srede priprti lastnik ljubljanskih prestižnih lokalov Randevue in La Pettit, Dragan Tošić, naj bi bil samo eden od štirih vodij balkanske kriminalne združbe, razpredene med Slovenijo, Italijo, Srbijo in Črno goro, ki so ji srbski in slovenskih organi pregona prišli na sled v policijski akciji  Balkanski bojevnik.

Pri usmerjanju šestnajstčlanske kokainske naveze, s točno določenimi vlogami posameznikov, pa naj bi Tošić tesno sodeloval s srbskim narkokraljem na begu, Darkom Šarićem, drugo vodjo hudodelske zdužbe.  

Stroga hierarhija
Vez med Tošićem, Šarićem, ostalimi šefi domnevnega narkokartela iz Srbije in Črne gore in varuhi droge, osebami zadolženimi za najem stanovanj, vozil in prevoze oziroma dostavo izkupička od prodaje naj bi bila, po neuradnih podatkih, Ljubljančana Robert Šabič in Boštjan Kopčič.

Najnižje uvrščena v združbi, v Vidmu živeča Ljubljančanka Sandra Udrih, pa naj bi bila zadolžena za ponarejanje in krajo dokumentov, s čimer naj bi navezi omogočala najemanje stanovanj po Italiji, kjer naj bi hranili kokain.

S prekooceanko samo do Afrike
V zadnjih dveh letih naj bi Tošićev 17-članski del združbe in Šaričevi sodelavci v Srbiji v Južni Ameriki od neznancev kupili 2.174 kilogramov kokaina in ga na različnih lokacijah skladiščili.  Vse do sredine lanskega oktobra, ko naj bi prepovedano drogo naprej tihotapili v 50-ih nepremočljivih torbah na prekooceanski tovorni ladji med tovorom žita.

Med potjo do Južne Afrike naj bi v Urugvaju manjše zavitke kot gumijaste balone pakiranega kokaina pretovorili na zasidrano jahto, kupljeno ravno z namenom tihotapljenja kokaina. Prevoz in nakup pa naj bi usmerjal srbski šef združbe Šarić.

Tošić, kot odgovoren za izvedbo vnaprej določenih poslov slovenskega dela hudodelske združbe, pa naj bi tik pred nakupom kokaina v Južno Ameriko poslal vsaj tri kurirje s 1.800.000 evri za plačilo droge in skoraj istočasno še dva kuririja v Južno Afriko, ki naj bi ju zadolžil za prevzem in hrambo kokaina, ko bi ta z jahto prispela iz Južne Amerike. A so jim ves kokain zaplenili urugvajski varnostni organi, še preden je droga sploh prispela na načrtovano lokacijo.

Ciljni kupci v Milanu
Najmanj 535 kilogramov kokaina naj bi združbi lani in predlani sicer uspelo pretihotapiti iz Južne Amerike v Italijo, kjer pa so jim drogo takoj zasegli tamkajšnji policisti. Pred tem pa naj bi združbi uspešno v italijanskih pristaniščih skladiščila večje neugotovljene količine pretihotapljenega kokaina, ki naj bi ga nato masovno prodajali kriminalnim skupinam, predvsem v Milanu in tudi kupcem iz ostalih evropskih držav.

Z vzdevki v telefonsko govorilnico
Tošić, ki naj bi v združbi deloval pod vzdevkom Čelavi, in ostali člani naveze naj bi kriminalno dejavnost skušali prikriti  z redno menjavo telefonskih številk, preko katerih naj bi posli tekli, in z občasno uporabo telefonskih govorilnic pri medsebojnem komuniciranju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.