Slovenija
17 ogledov

"Kolegom sem dal navodilo, naj odstranijo lisice"

Zoran Janković Benjamin Kovač
Zoran Janković danes dejal, da je ukazal LPT-ju, naj odstranijo lisice z avtov.

"V nedeljo zvečer sem prišel v Stožice pogledat, kaj se dogaja, koliko je občinstva, kakšna je akustika, ker so bili vrhunski pevci. Ko se mi je zdelo, da je vse izvrstno, sem se odpeljal po Štajerski cesti, ker me je zanimala okolica. Ko sem se peljal proti rondoju Tomačevo, me je ustavila gospa z dvema otrokoma, ki mi je povedala, da je odšla s koncerta, ker je sinu postalo slabo in da ji noben taksist noče ustaviti, ker je na cestišču nevarno ustavljati. Odpeljal sem jo na Bavarski dvor, kjer sem ji plačal odklepanje lisic in kazen, jo zapeljal nazaj, medtem pa poklical pomočnika vodje redarstva, da pride na teren in zadevo uredi," je danes dejal župan MOL Zoran Janković.

Nato pa je, ko je izvedel, da so redarji olisičili 43 vozil, kolegom v LPT dal navodilo, naj jih odklenejo. "Menim, da je bil ukrep glede na izkušnjo s to gospo pravilen. Preprečil sem kaos. Ukrep dajanja lisic je bil nedvomno zakonit, a menim, da je bil prekomeren. Bilo je danih 220 kazni za napačno parkiranje in te kazni ostajajo, ti prekrški niso ukinjeni. Prepuščam organom, da ugotovijo mojo odgovornost."

"To pravico župan mora imeti"

Na vprašanje, ali ima zakonsko podlago za ukaz svojim kolegom, je odgovoril, da bodo na to odgovarjali drugi. "Mislim, da meni v odloku o redarstvu piše, da usmerjam in nadziram delo redarstva. Če sem bil primeren za ukrepanje v času poplav in sem lahko posredoval pri sporu, mislim, da tudi to pravico župan mora imeti. Vprašanje za moje kolege na redarstvu je, zakaj vseh 220 vozil ni dobilo lisic."

Komentarjev 16
  • Freiherr 20:52 19.september 2012.

    Kaj toliko razburjanja, ko pa je očitno, da imamo tukaj v Sloveniji situacijo slabšo kot divji zahod ?!?Za mene je enostavno, na prireditve v Stožice se pač ne gre, ker itak ni možno v zarukani ljubljanski vasi normalno in ...prikaži več kulturno obiskati kulturne prireditve.

  • zztop 18:04 19.september 2012.

    mhm, zoki zrihta vse mesto, delovna mesta, maturo kredite itd, sam če ma on korist. Je mestni človek. Tud to ne velja. Stric Milan mu je zrihtu direktorsko mesto v mercatorju, ko se je pripelu od dole sa sela. Kot ...prikaži več najbolši maneger na svetu, je pa pol tolku 300 % maržo na robo brez konkurence. Ne , ne je kar sheriff prva liga. Je pa tud res - vsi kradejo.

  • Lavdan 18:02 19.september 2012.

    Edino pravilno, saj se mora vedeti kdo je glavni v Ljubljani. Sicer ste ga, pa izvolili.