Slovenija
17 ogledov

Kolegu skozi prste

Po hudi nesreči, ki jo je domnevno zakrivil nekdanji uslužbenec policije, pri sl Žurnal24 main
Novomeški policisti so pri obravnavanju nesreče, ki naj bi jo zakrivil nekdanji uslužbenec policije, storili napako. Tako je pokazal strokovni nadzor.

V Novem mestu je na začetku decembra prišlo do hude prometne nesreče, v kateri je bila hudo poškodovana 27-letna noseča ženska. Nesrečo naj bi zakrivil nekdanji uslužbenec policije. Nič nenavadnega, nesreče se dogajajo.

V oči pa bode dejstvo, da so svojega nekdanjega kolega policisti, ki so prišli na kraj nesreče, obravnavali povsem drugače, kot bi ga po zakonu morali. Niso ga namreč preizkusili z alkotestom, in sicer niti na kraju nesreče niti pozneje v bolnišnici.

Niso opravili alkotesta
5. decembra ob 3.30 se je v Mačkovcu v Novem mestu zgodila prometna nesreča; 53-letni voznik je zapeljal na levi pas v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 27-letna voznica. Čeprav se je ta poskušala umakniti, je prišlo do silovitega trčenja. Vozničino vozilo se je prevrnilo, drselo ob kovinski zaščitni ograji in pristalo na boku.

Vse nesreče, ki jih domnevno povzročijo sedanji ali nekdanji uslužbenci policije, obravnava Specializiran oddelek pri Vrhovnem državnem tožilstvu, ki je bil o nesreči obveščen.

Nadzor nad obravnavo prometne nesreče je potrdil nepravilnosti, in sicer v tistem delu, ki se nanaša na neizveden preizkus alkoholiziranosti.
Janko Goršek

Dan po nesreči so na PU Novo mesto povedali, da so o nesreči takoj obvestili tudi preiskovalnega sodnika, kar pa je predsednica novomeškega sodišča Milojka Gutman kasneje demantirala in povedala, da so o nesreči izvedeli šele poldrugo uro za tem, ko se je zgodila. Ker so policisti posledice že pospravili, se preiskovalni sodnik na kraj ni odpravil.

 

Goršek: Sledile bodo sankcije
Pod pritiski javnosti je potek preiskave nesreče pod drobnogled vzela Generalna policijska uprava. Janko Goršek je po opravljenem strokovnem nadzoru povedal, da je pri preiskavi nesreče dejansko prišlo do napake.

"Kot delodajalec, kot tisti, ki zagotavljamo strokovno in zakonito delo naših policistov, moramo poskrbeti, da se takšni primeri ne bodo ponavljali. Če pa se še bodo, morajo naši policisti vedeti, da bo to tudi sankcionirano," dodaja Goršek.

Od direktorja PU Novo mesto Antona Olaja je Goršek še zahteval, naj mu pripravi nabor ukrepov, ki bodo doleteli policiste, ki svojemu nekdanjemu kolegu po nesreči niso odredili alkotesta.

Kakšne sankcije bodo sledile za policiste na terenu, se direktor PU Novo mesto Anton Olaj še odloča.

Hude poškodbe nosečnice
Domnevni povzročitelj nesreče je dobil poškodbe roke, noseča voznica, v katero je trčil, pa je bila hudo poškodovana. Poleg zloma golenice so ji morali zdravniki odstraniti del debelega in tankega črevesa.

Moškemu naj bi med drugim oskrbeli roko. Neuradno – kot je poročal Radio Krka – naj bi moški poklical svojo soprogo, ki dela v zdravstvu, nato pa naj bi skupaj zapustila bolnišnico. Kasneje so ga iskali policisti, a ga niso našli. Ostalo je torej pri neopravljenem alkotestu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.