Slovenija
182 ogledov

Koliko je v resnici "težak" Vladimir Putin?

vladimir putin EPA
Ruski predsednik Vladimir Putin ima uradno v lasti le dve stanovanji in eno parkirišče v garaži. V resnici naj bi posedoval milijarde, ki jih je kopičil z nepremičninskimi posli in vlaganji v različne družbe.

Ruski predsednik Vladimir Putin je morda najbogatejši človek na svetu, glede na besede finančnega strokovnjaka, ki ocenjuje, da je poseduje okrog 200 milijard dolarjev, piše Daily Mail.

Glede na Forbsovo lestvico milijarderjev je uradno še vedno najbogatejši človek sveta ustanovitelj Microsofta Bill Gates s 75 milijard dolarji. Ruski predsednik naj bi si po drugi strani v dveh desetletjih na oblasti nakopičil ogromno premoženje in to predvsem z nepremičnami in vlaganji. Leta 2015 je Putin sicer prijavil letni prihodek v višini 119 tisoč dolarjev ter lastništvo dveh stanovanj in parkirišča.

Ena najbolj citiranih ocen Putinovega bogastva je ocena Stanislava Belkovskega, ki je leta 2007 vrednost Putinovega premoženja ocenil na 40 milijard dolarjev. Finančnik Bill Browder, nekoč največji tuji vlagatelj v Rusiji in vnuk nekdanjega šefa komunistične partije ZDA, vendarle meni, da je vrednost Putinovega premoženja mnogo višja, okrog 200 milijard dolarjev. Sodeč po dokumentu, ki so ga sicer sestavili Putinovi politični nasprotniki, ima ruski predsednik v lasti 58 letal in helikopterjev, 20 nepremičnin, med drugim tudi kolekcijo ur, vredno 500 tisoč dolarjev.

Čeprav ga Forbes nikoli ne umesti na svojo lestvico milijarderjev, saj je težko dokazati njegove nepremičninske posle in vloge v številnih podjetjih, ga razglaša za najmočnejšega človeka sveta.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 2
  • URIAH HEEP 09:09 23.februar 2017.

    Na vsak način je treba omaževati Putina, pa magar z "izmišljenimi" zgodbicami.Najbogatejši človek Bill Gates, pa kaj ste nori, kje je tu Soroš al pa njegovi gospodarji lastniki 90% svetovnega gospodarstva Rockefellerji, Rotschildi, angleška krona, ki je največji lastnik ...prikaži več zemljišč na svetu...Nekaj hudo prov morajo Rusi delati, da so jim v dobrih 3 mesecih umrli že 4 veleposlaniki.Sem seveda nisem naštel še vseh ostalih bližnjih Putinovih sodelavcev, kot je ustanovitelj RT televizije, ki ja ravno tako nenadoma umrl v Ameriki...

  • izRODEk 09:02 23.februar 2017.

    No, če to o bogatenju Putina piše na Žurnalu24 potem pa vem, da je vse res :))))