Slovenija
165 ogledov

"Koliko je vredna moja roka?"

slovenija 09.12.13. vedezevalec in frizer Valter Gajzer, foto: danijel smid dann danijel smid danny
Odškodnina. Delnemu invalidu zavarovalnica ponuja le štiri tisočake.

"Med vožnjo v službo sem doživel prometno nesrečo; povzročil jo je komitent Zavarovalnice Triglav, ki je krivdo priznal in jo tudi navedel v evropskem poročilu," pojasnjuje 32-letni Izolčan Valter Gajzer.

"Po hospitalizaciji se je začelo dolgotrajno obdobje rehabilitacije poškodovane desne roke. Sodni izvedenec je ocenil, da gre v mojem primeru za 28-odstotno invalidnost; roka je v zelo slabem stanju, z njo lahko omejeno dvignem le do dva kilograma, zdravnik ocenjuje, da bi lahko delal le do dve uri na dan. Presenečen pa sem bil, ko sem dobil ponudbo zavarovalnice. Ali je ena roka res vredna le štiri tisoč evrov?" sprašuje Gajzer. Zavarovalnica mu je za poravnavo najprej ponudila sedem tisočakov, nato pa minuli teden od te ponudbe odstopila.

Tožil bo

"Zavarovalnico bom tožil, saj sem imel zaradi dolgotrajne bolniške – ta z nekaj kratkimi časovnimi izjemami teče že tretje leto – izpad prihodkov samo iz ene od svojih dejavnosti, frizerstva, v višini 18 tisoč evrov," dodaja Grajzer, ki se ukvarja tudi z vedeževanjem.

Se sploh splača zavarovati?

V štiri zavarovalnice smo poslali vprašanja glede višine izplačanih odškodnin; med drugim nas je zanimalo, koliko znaša povprečen znesek izplačila odškodnine iz avtomobilskega zavarovanja (AO plus, ki omogoča prejem odškodnine za voznikove lastne telesne poškodbe, če povzroči prometno nesrečo). V Zavarovalnici Triglav, Zavarovalnici Maribor in Adriatic Slovenica niso razkrili nobene konkretne številke. Le v zavarovalnici Generali so povedali, da znaša povprečno izplačilo nekaj čez tri tisoč evrov.

Komentarjev 11
  • sintesi 02:53 12.december 2013.

    ni pa vedel da se mu bo zgodila nesreča.

  • Minerva 13:30 11.december 2013.

    felovs,torej kaj si hotela povedati, da te znam brat ali, da ne znam brat(i).Kakorkoli, smisla za ironija nimaš, žal. Tudi, če se model samo občasno ukvarja z vedeževanjem to dela ljudem, ki so v čustveni stiski ...prikaži več (drugi ga ne rabijo) in ne ravno preveč inteligentni, torej je nemoralni nategovalec. Kajti tega ne počne zastonj.Kar pa se tiče finančnih inštitucij (zavarovalnic, bank, hranilnic, borz, borznoposredniških hiš itd etc) mora biti pa že vsem normalnim jasno, da gre za velike barabe. Torej, če bi bila sposobna razumeti moj prvi komentar bi ugotovila, da sem z enim udarcem usekala po dveh kategorijah barab. Enih velikih in enih malih. Pa pogruntaj kam kateri od njih sodi, če zmoreš.

  • felovs 18:01 10.december 2013.

    MInervaKolikor vidimo me znaš brat, piše občasno dela kot, sicer je frizer. Pa komentar ki nima podlage nima smisla komentirat. Dejstvo da zavarovalnice na veliko zavajajo ko morejo izplačevat odškodnine, ko pa iščejo komitente so VSEPOVSOD PRVE Z ...prikaži več NAJVEČJIMI OBLJUBAMI. TUDI SAMA SEM DOŽIVELA IZKUŠNJO DA MI JE ZAVAROVALNICA IZPLAČALA ODŠKODNINO TAKO DA BI SE NAJRAJE ZJOKALA, ZA LETO DNI TEŽAV Z NOGO POL LETA TERAPIJE IN....... ZNESEK PA DA TE KAP, DANES MI JE ŽAL DA NISEM TOŽILA.