Slovenija
45 ogledov

Koliko jih je odšlo, ne povedo

slovenija 09.09.2010 televizija, digitalni sprejemnik, prehod na digitalni signa Boštjan Tacol
Nezadovoljni, ker jih Telekom pušča v negotovosti.


Podatkov o tem, koliko naročnikov je zaradi umika Sport Kluba iz programske sheme odstopilo od pogodbe, na Telekomu ne dajejo. Prav tako v negotovosti puščajo obstoječe lastnike. "Telekom že tri tedne svojim uporabnikom ponuja ene in iste odgovore," je ogorčen eden izmed njih. "Ne glede na to, ali program imam ali ne, moram plačevati isto naročnino," je jezen drugi.

Na Telekomu pojasnjujejo, da se "v dobro svojih naročnikov s ponudnikom pogajajo, čeprav so bili kakršnikoli dogovori doslej nemogoči." Uporabniki so na drugi strani s strani Sport Kluba dobili naslednje pojasnilo: "Preostali operaterji nemoteno prenašajo kanale Sport Kluba, na Siolu pa so se zaradi pogajanj o preteku pogodbe odločili, da ne bodo prenašali programov Sport Kluba, čeprav bi jih lahko nemoteno, dokler sporazum ne bi bil dosežen; odločitev Siola je bila enostranska in v škodo svojih naročnikov."

Na Telekomu odgovarjajo, da jim je pogodba potekla s 1. oktobrom. "Programov, za katere nimamo pravic, v svoji programski shemi ne smemo predvajati, ne glede na to, ali signal imamo ali ne," pojasnjuje Boris Ziherl s službe za odnose z javnostmi in ponavlja, da so novi pogoji s strani ponudnika izrazito odstopali od razumnih pogojev na trgu. Ponudnik je po njegovih besedah zahteval kar petkrat višjo ceno kot pred dvema letoma.

Komentarjev 12
  • Presvetli 16:21 22.oktober 2013.

    Trobezljaš oslarije!Jaz si ne razlagam, tak je napis na strani HTV2, kadar je tekma in jo prenaša nekdo od naših kanalov.Zakaj ni vedno zatemnjena HTV2 kadar je tekma saj nima pravic na slovenskem(po tvoji razlagi)kadar ne prenašajo naši kanali.Razmisli preden tresneš oslarijo!

  • Sebastjan Kroflič 11:35 22.oktober 2013.

    Presvetli, malo narobe si razlagaš te zatemnitve! Od slovenskih operaterjev zatemnitev zahteva SAZAS, ker se za prenose tekem prav tako plačujejo avtorske pravice in to za vsako državo posebaj. Torej, v Sloveniji plačajo vse TV hiše, ki želijo prenašat nek ...prikaži več avtorsko zaščiten program (tudi tekme sodijo sem), SAZAS-u avtorske pravice, HTV jih pa v Sloveniji seveda ne plača (oni jih plačajo na Hrvaškem). In posledično SAZAS zahteva od vseh operaterjev, da tiste TV kanale, ki nimajo plačanih avtorskih pravic, za tsti čas zatemnijo. Tako da HRT seveda nima nič s tem, SAZAS je tista vreča brez dna, ki na podlagi avtorskih pravic služi ogromno denarja in postavlja neka svoja pravila...

  • Objektiven 21:49 21.oktober 2013.

    In prav je, da Sportklub ne podleže vašim igram, saj nevem zakaj bi razumen človek (v našem primeru športna hiša Sportklub) iskal za neko stvar, ki jo je v vmesnem obodbju bogato nadgradil (s popularnimi ligami) isto vsoto denarja kot ...prikaži več pred obogatitvijo stvari!! To je povsem normalno!! Pa še kot sem prebral, ste jim VI konkurirali pri nakupu pravic za prenašanje angleške nogometne lige in so morali zaradi vas več plačati, mislim.... Že jutri vas kontaktiram in hvala bogu zaradi vaše malomarnosti lahko odstopim od pogodbe z vami brez finančne kazni. Najbolj se nagibam k Amisu ali Telemachu. Oba imata kar vredu ponudbe, čeprav mi prijatelji svetujejo Telemach, saj ga imajo sami in nimajo nekih težav z njimi + vse Sportklub programe spremljajo sedaj s Telemachovim novim paketom "košarkar mix". Ta ima vse Sport klube (tudi v HD tehniki) z dvojnim internetom, pa še optiko po želji. Za vas Siol pa lahko rečem le, RAZOČARAN! zelo razočaran!!