Slovenija
34 ogledov

Koliko več bo pobrala vaša občina

infografika občine Žurnal24 main
Davek na nepremičnine. V 28 občinah bodo pobrali manj kot doslej, v 19 občinah pa vsaj trikrat toliko kot zdaj.

Ljubljana. Če se bo davek od nepremičnin prihodnje leto zaračunal od 85 odstotkov vrednosti stanovanjske nepremičnine, bodo lastniki v 28 občinah v povprečju na boljšem, kot so zdaj. Med njimi so tudi Celje, Ormož, Lendava, Krško, Štore in Laško. V Celju bi z novim nepremičninskim davkom od lastnikov hiš in stanovanj pobrali četrtino manj kot doslej.

Več kot trikrat toliko kot doslej pa bodo pobrali v 19 občinah, med drugim v Kopru, Izoli, Bohinju, Šoštanju, Divači in Ivančni Gorici.

Podatek v tabeli kaže, koliko več se bo v posamezni občini pobralo od stanovanjskih nepremičnin, pri tem pa lahko posamezni lastniki plačajo več ali manj kot doslej. Občine so si sicer izposlovale, da bodo dobile toliko, kot bi pobrale nadomestila za uporabo stavbnih zemljišč.

Komentarjev 5
  • dragec 19:22 27.oktober 2013.

    200 občin v SLO, pa to je neumnost (Hodoš, Šalovci......) ????

  • ennanova 09:40 27.oktober 2013.

    V lasti ali v uporabi - to je sedaj vprašanjeV potrošniški družbi zahodnega tipa se dogajajo pomembne spremembe. Zakoreninjen vzorec individualne potrošnje in lastništva vsega, kar potrebujemo, ki je tako izrazito oblikoval ekonomijo in družbo prejšnjega in začetka tega ...prikaži več stoletja, dobiva resno konkurenco. Namesto “kupiti in imeti v lasti”, postaja …http://za-misli.si/kolumne/rok-kralj/1257-v-lasti-ali-v-uporabi-to-je-sedaj-vprasanje

  • Pepi 08:12 27.oktober 2013.

    "LE V KUP,LE VKUP,UBOGA GMAJNA" sem nekje prebrala ;) da naj bi bil to slogan neke vstaje,pa če kera od pametnih glav-vodilnih ve,naj mi prosim pojasni,kaj in kako