Slovenija
28 ogledov

“Kolikor pravic, toliko dolžnosti”

Obiskovalce včerajšnje prireditve so zabavali člani romske glasbene skupine Lang Žurnal24 main
Romi. Lokalna skupnost od njih pričakuje sodelovanje. Njihov položaj v Sloveniji boljši kot po svetu.

“Za svojo prihodnost moramo Romi prevzeti večjo odgovornost,” je na včerajšnji prireditvi ob svetovnem dnevu Romov izpostavil Darko Rudaš, predsednik Združenja Forum romskih svetnikov.

“Ugotavljamo, da si prizadevamo za načelo kolikor pravic, toliko dolžnosti. Seveda pa za izvajanje dolžnosti potrebuješ neke mehanizme, prek katerih bi izpolnjeval norme družbenega sistema,” je pojasnil in dodal, da je danes politična pripravljenost za pomoč velika.

“V Sloveniji smo v primerjavi z Romi drugod po svetu v dobrem položaju. A nikoli ne smemo biti zadovoljni s stanjem, kakršno je,” je poudaril.

Podobnega mnenja je bil tudi trebanjski župan Alojzij Kastelic. “Na Romih je, da naredijo določene korake naprej,” je izpostavil.

“Od njih pričakujemo, da ne bodo znali samo terjati pomoči in programov zase, ampak pričakujemo od njih tudi, da se bodo aktivno zaposlovali, vključili v javna dela in svoje otroke pošiljali v izobraževalne institucije,” je med drugim poudaril župan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.