Slovenija
12 ogledov

Kolone zaradi stavke

“Po navadi čakam za vstop v Luko 20 minut, zdaj pa sem potreboval šest ur,” je p Žurnal24 main
Stojijo. Kolone tovornjakov v Luki in na mejnem prehodu Starod.

“Lahko bi vnaprej zaprli Luko Koper in se mi s tovornjaki ne bi niti spravili na pot. Tako pa moramo zdaj v velikih kolonah čakati več ur,” se je včeraj hudoval tovornjakar Mirko Maračič iz Ivanič Grada na Hrvaškem. Po navadi na vstop v koprsko pristanišče čaka kakšnih 20 minut, je pojasnil, včeraj pa je potreboval šest ur. Zaradi stavke carinikov in policistov so v Kopru nastale nepopisne kolone tovornjakov, ki so želeli iz različnih smeri vstopiti v pristanišče.

Največ težav na Starodu
Dušan Pečnik, predsednik Sindikata carinikov Slovenije, je povedal, da so cariniki le opravljali svoje delo in včeraj skupaj s policisti v Luki Koper ugotovili precej prekrškov. “Cariniki smo kadrovsko zelo podhranjeni, in če bi nas bilo več, bi lahko odkrivali tudi več nepravilnosti,” je dodal.

Jure Ocepek iz območnega policijskega sindikata Postojna nam je povedal, da je bilo največ težav na mejnem prehodu Starod. Čakalna doba za vstop tovornjakov v Slovenijo je bila včeraj več kot štiri ure. Na drugih mejnih prehodih s Hrvaško so bile čakalne dobe krajše, za osebna vozila pa daljših čakalnih dob ni bilo.

Melja Vatovec | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Delovali nemoteno
Stavkali so tudi zdravstveni delavci v zdravstvenih zavodih, v izolski bolnišnici pa je delo potekalo nemoteno. “Pri nas sindikat laboratorijskih delavcev in Fides podpirata stavko, vendar se to na delu nikakor ne bo poznalo. Med pripravo na delo, ko niso v ordinaciji, se bodo pogovarjali o poteku stavke in uspehih na pogajanjih. To je vse,” je zagotovil Matevž Ravnikar, vršilec dolžnosti direktorja Zdravstvenega doma Koper.

Strank zelo malo
Od primorskih upravnih enot se stavke niso udeležili le zaposleni koprske enote. Bojana Kompare, načelnica novogoriške upravne enote, nam je povedala, da so delo organizirali tako, da zadeve tečejo nemoteno. “Stranke lahko opravijo tiste storitve, ki jih želijo. Sicer pa je strank zelo malo, saj so se verjetno prav zaradi napovedane stavke obisku upravne enote raje izognile.”

V izolski in piranski upravni enoti so opravljali vse nujne zadeve; za storitve, ki jih je mogoče opraviti pozneje, pa so strankam dejali, naj se vrnejo drugič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.