Slovenija > Črna kronika
40 ogledov

Komandir povzročil nesrečo

Žurnal24 main
Včeraj zvečer se je na območju Dolenjskih Toplic zgodila prometna nesreča, ki naj bi jo povzročil komandir.

Kot so sporočili s PU Novo mesto, se je včeraj na območju Dolenjskih Toplic ob 22. uri zgodila prometna nesreča. Da je povzročitelj prometne nesreče "policist, zaposlen na vodstvenem delovnem mestu na Policijski postaji Novo mesto," so zapisali v sporočilu za javnost in dodali: "Prometna nesreča se je zgodila v njegovem prostem času, udeležen pa je bil s svojim vozilom. Policist je ravnal v nasprotju s Kodeksom policijske etike in s tem kršil ugled policije, zato bo Policijska uprava Novo mesto takoj izvedla ustrezne disciplinske ukrepe."

Zbežal s kraja nesreče
Do nesreče je prišlo zaradi neupoštevanja prednosti v križišču. 36-letni povzročitelj je mesto prometne nesreče zapustil pred prihodom policistov. Neuradno smo izvedeli, da gre za Janeza Obrana, komandirja Policijske postaje Novo mesto

Odklonil alkotest
Policisti so ga izsledili doma in mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ga je odklonil. Skladno z določili Zakona o varnosti cestnega prometa so mu odvzeli prostost in ga pridržali v prostorih za pridržanje. Zaradi zapustitve kraja prometne nesreče so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog zaradi odklona preizkusa alkoholiziranosti in povzročitve prometne nesreče.

Policijska uprava s pestro zgodovino
Na območju PU Novo mesto se je sicer v preteklosti zgodilo že več nesreč, v katere so bili vpleteni tamkajšnji policisti.

Decembra 2009 je denimo policist Branko Drkušič trčil v nosečnico. Prometna nesreča je v javnosti odmevala toliko bolj, ker smo izvedeli, da policisti pri kolegu po nesreči niso opravili preizkusa alkoholiziranosti. Zaradi tega dogodka je odstop podal direktor novomeške policijske uprave Anton Olaj, ki so ga premestili na generalno policijsko upravo, in sicer na funkcijo policijskega svetnika. Več si preberite v člankih Nesreče, ki bi jih lahko preprečili in Alkotesta ni bilo.

Pred slabim mesecem dni pa smo poročali o primeru policistke, ki je v občini Brežice zaradi neprilagojene hitrosti izgubila nadzor nad službenim vozilom in poletela na dvorišče neke hiše. Sama jo je odnesla brez poškodb, njen sopotnik pa ne. Več v članku Policistka divjala in razbila avto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.