Slovenija
3930 ogledov

Kombi vojske popisali z žaljivkami

Garda Slovenske vojske twitter
Počečkali kombi Slovenske vojske. Ta zanika, da bi v vojake pljuvali.

V spomin na dan, ko je bila leta 1991 ustanovljena častna enota Republike Slovenije, danes svoj dan obeležujejo pripadniki Garde Slovenske vojske. Praznovanje ima zaradi incidenta ob dnevu državnosti, ko so storilci popisali vozila garde, grenak priokus, so sporočili iz Slovenske vojske. 

Kombi Garde Slovenske vojske so storilci v sredo ob robu državne proslave popisali z neprimerni izrazi, gardisti pa so bili deležni žaljivih besed. 

Avtomobile so že očistili, materialna škoda ni nastala, so sporočili iz Slovenske vojske in zanikali nekatere informacije o pljuvanju v pripadnike vojske. "Slovenska vojska je na pripadnice in pripadnike garde ponosna tudi zaradi njihove vedno častne in profesionalne drže," so zapisali v sporočilu za javnost. 

slovenska vojska Slovenija Tonin: Treba se bo odločiti, ali smo za svojo vojsko ali ne

Dogodek so obsodili tudi v Sindikatu ministrstva za obrambo, v katerem so "zgroženi nad takšnimi nerazumnimi, žaljivi ravnanji neznanih posameznikov". Tako obrambnega ministra Mateja Tonina kot predsednika republike in vrhovnega poveljnika Slovenske vojske Boruta Pahorja so pozvali k javni obsodbi takih dejanj in sprožitvi vseh postopkov zoper neznane storilce, ki so po navedbah sindikata s svojimi dejanji dejanji razžalili vse pripadnike vojske.

Dogodek je minister Tonin na Twitterju že obsodil.

Prometna nesreča sveče Slovenija V nesrečah umrla dva pripadnika Slovenske vojske

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 52
  • Naklonsky 09:03 27.junij 2020.

    Kulturniki.

  • mina6 07:53 27.junij 2020.

    Vulgarnost, vandalizem, parazitarstvo, slepo sovraštvo. Kulturniki?!?

  • Avatar praufo
    praufo 21:27 26.junij 2020.

    vsa ta psihoza s tem virusom je dodatno zakurila strasti, nikogar ne zagovarjam , ampak so pa to logične posledice, ko je prej življenje svobodno in brezskrbno , potem se pa omejuje pravica za pravico in s tem svoboda, vse ...prikaži več v imenu zdravja ... potem pa še afere z vsakim poslom in predvsem odpor do jajota kot večnega vodja ... ja , so levičarji, ampak niso vsi , 30 let je pa že ena doba, ko se da nekaj narest, pa se je, ampak preveč pokradlo, razprodalo, opustilo ... folk je pač nezadovoljen