Slovenija
32 ogledov

Kako ste lahko tako nekorektni do ministra Mramorja

Dušan Mramor Anže Petkovšek
Kdo je tukaj nekorekten, minister Mramor?


Vanda Levstik | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"Ni korektno," je dejal finančni minister Dušan Mramor ob pozivu naj odstopi, ker je prejemal dodatek, oziroma, da ne namerava vrniti vsega dodatka za stalno pripravljenost, ki ga je prejemal kot dekan ekonomske fakultete v Ljubljani, temveč le dodatek za zadnjih deset mesecev, pa še tega po obrokih.

Pa pokukajmo v slovar slovenskega knjižnega jezika: "Korékten" je po SSJ tisti: "1. ki je v skladu z določenimi normami, pravili; spodoben, obzirennjegov nastop je bil korekten / ima korekten in tovariški odnos; korektno vedenje / bil je zelo korekten do nje // star. ustrezen, primeren: nosil je črno, korektno obleko; 2. pravilen, neoporečen: piše korekten jezik; knjiga je pisana v korektni slovenščini koréktno prisl.: ravnal je korektno / v povedni rabi to ni bilo korektno. 

Nekorektni so torej visokošolski sindikati, ker menijo, da ministra Mramor in Makovec Brenčičeva zaradi afere z izplačili dodatkov za pripravljenost ne moreta več verodostojno opravljati svojih funkcij. Pozivaju ju k vračilu vsega denarja.

Tudi mnenje: "Da omejitve za nekatere veljajo, drugi pa se očitno na kreativen način znajdejo, da zanje omejitve ne veljajo," je za ministra nedostojno, saj je vendarle pojasnil, da so sredstva privarčevali drugje. 

Odgovor sindikatov, da so dodatke izplačevali "na račun študentov, kakovosti študija in na račun pravic drugih zaposlenih v visokem šolstvu", je torej po Mramorjevo, še kako nekorekten.

Kako si drznejo?

Shod policistov | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Na primer policisti, ki so se pridružili zahtevam po odstopu. Možje in žene v stalni pripravljenosti, kako ste lahko tako neobzirni (korekten je po SJJ spodoben, obziren), ko menite, da se gre minister dvojna merila in da je izgubil vaše zaupanje: "Pri tem je za nas najbolj boleče, da ima človek, ki je v javnosti in v Vladi RS vedno znova zagovarjal "poštene" namene zniževanja plač in varčevanja pri policistih in drugih javnih uslužbencih, očitno dvojna merila. Ko je kot predstojnik visokošolskega zavoda odločal o pravicah iz delovnega razmerja ni imel nobenih težav, da ne bi sebi in drugim vodilnim omogočil nezakonito izplačevanje dodatka za pripravljenost. Ko se je to izvedelo, je izgubil naše zaupanje tudi v poštenost vodenja državnih financ," ste zapisali.

"Pa kaj si ti malo nor?"

"Pa kaj si ti malo nor?" se je ne korektno na fb zapisalo R.K. -  mojemu sošolcu iz srednješolskih klopi, ki po novem živi v tujini. Takole je zapisal: 

"Bil sem lastnik manjšega izvajalskega podjetja v SLO, ki je padlo v stečaj z razmerjem obveznosti: terjatve 30:70. Najbolj me je jebal delovni inšpektor in to zaradi neumnosti.Vsi delavci redno zaposleni, zdravniški pregled, osebna varovalna oprema, varnostni načrt, prispevki, plače, vse OK. Ker pa so imeli polnilec za akumulatorski vrtalnik priključen v hišno vtičnico, je padla kazen za firmo 4800 € in delovodji 480 €.  Brez kakršnih koli možnosti pogajanj. Pogojno odplačevanje kazni? Malo morgen. In zdaj bo MINISTER razlagal, da ima mesečne obveznosti in ne more odplačati v enem znesku, ampak na obroke, ker tako dopušča...pač nekdo."

In še nekaj zelo nekorektnega je dodal:

"KOJI KU... V TEJ PREKLETI SLOVENIJI meni niso dali možnosti odplačati na obroke? Enakost pred zakoni? Izjava Cerarja, da niso vedeli? Mene je profesor prava na faksu učil, da nepoznavanje prava ne opravičuje..."

"No, hvala bogu, nisem več član te golazni, ampak zgubil pa sem najlepša leta," je zapisal ta moj neobzirni sošolec

In minister Mramor?

"Nismo več v komunuzmu," se je  glasila še ena od njegovih cvetk, izrečenih ob spomladi razkritih visokih honorarjih akademskih elit, kar pomeni, da je način takšnega izplačevanja v kapitalizmu povsem normalen, kot je normalna aroganca, ki se jo gredo predstavniki elite do tistih, ki se težko prebijajo iz dneva v dan.

Popolnoma korektno je, da javni funkcionarji bogatijo na račun večine, oziroma se gredo izkoriščanje "človek po človeku", ker pač "nismo več v komunuzmu".

Popolnoma korektno, saj smo si želeli iz njega, a ne?

 

Komentarjev 15
  • jezero 07:39 23.januar 2016.

    Mramorja, Makovčeve, še manj Tekavčičeve prav nič ne moti, če jih imajo Slovenci za brezsramne barabine. Samo po podatkih o plačah naj ne brskajo.

  • pisava 10:01 22.januar 2016.

    Na poti iz lokala ti navaden inšpektorček nič ne more. Enostavno ga ignoriraš in greš mimo kot da ga ni. Ti inšpektorčki nimajo kompetenc, da te legitimirajo. Poleg njega mora biti policaj, le tako moraš pokazati dokumente. Legitimira te ...prikaži več lahko policaj, carinik ali detektiv. Drugi nimajo takih pristojnosti na cesti ali lokalu.Torej, brez strahu na cesto pred nekimi inšpektorčki.

  • dragec 08:35 22.januar 2016.

    Slovenci se boljše politike niti ne zaslužimo