Slovenija > Komentarji in kolumne
2 ogledov

Davek bo in šel bo (tudi) za plače

Sočustvujem z vami, če vam je crknila baterija na daljincu ...

Matej Košir (Foto: Žurnal24) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Če že niso mogoči referendumi o zakonodaji, ki ima javnofinančne posledice, potem bi morali prepovedati še razprave poslancev na to temo. Včeraj smo namreč gledali še eno farso v državnem zboru, ko je opozicija prepričevala samo sebe, koalicija pa glasovala kot po tekočem traku proti vsem njihovim predlogom. Še pred tem pa bi morali prepovedati prenos sej državnega zbora, da bi morda kdo prej doumel nesmiselnost svojega početja in se ne bi trudil z nabiranjem glasov tistih nekaj revežev, ki jim je crknila baterija na daljincu, ravno ko so preklopili na tretji program nacionalne televizije. Serija: Franc Pukšič je govoril in govoril, a ni povedal nič pametnega.

 

Farsa. Zakaj imamo opozicijo? Zakaj državni zbor, državni svet? Vsaka vlada počne, kar hoče, opozicije pa so nesposobne prepričati koalicije v neko srednjo pot. S čim so si včeraj poslanci zaslužili svojo plačo? Skoraj pol dneva glasovanja o spremembah zakona o nepremičninskem davku, ki je ostal praktično nespremenjen? Od izbrancev ljudstva ljudstvo ni imelo ničesar. Iz koga se torej delamo norca? Za plače poslancev gre na leto 15 milijonov evrov, če k temu prištejemo še materialne stroške, stanovanja, avtomobile ..., nas državni zbor stane desetino tega, kolikor naj bi od ljudi pobrali z nepremičninskim davkom. Državni zbor je torej razpravljal o nečem, od česar živi, vendar o tem v urah in urah razprav nihče ni rekel niti besedice. Niti Pukšič ne.

Komentarjev 2
  • privat 09:13 20.november 2013.

    obžalovali bodo ,...ker bomo sami naredili in ustoločili pravico do normalnega preživetja!! kdo bo pa pustil da ti vzamejo še ta zadni kos kruha na mizi???Naj plačujejo davke ti ki imajo..pač mi ga nemoremo in nebomo!!

  • westal 06:35 16.november 2013.

    Mislim, da bodo oblastniki še obžalovali nepremičninski davek.