Slovenija > Komentarji in kolumne
35 ogledov

Jaz vam dam ... Vsak mesec

Prepričajte nas, da smo vsi dolžni plačevati več za to, da boste vi lahko vladali.

Matej Košir (Foto: Žurnal24) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Spoštovana vlada. Vzemite mi polovico plače – že tako mi bolj malo ostane, prepričajte me, da je za to kriv razbohoten javni sektor, da boste lažje ukinili javno zdravstvo, brezplačno šolstvo, da bom plačeval polno ceno, ker imam otroka in ko bom (bog ne daj) zbolel.

Dvignite trošarine, podražite bencin, obdavčite nepremičnine ... Ustvarite paniko v realnem sektorju, da bo ta postal razredni sovražnik javnega. Aja, to ste že naredili. Kakorkoli, prepričajte nas, da smo vsi dolžni plačevati več za to, da boste lahko vi vladali. Pa čeprav vaš koncept jemanja nima ne repa ne glave.

Prepričajte me, da vas sindikalni stroj z današnjo stavko ni povozil in da imate vizijo, ki bo na koncu prinesla to, da boste lahko vsem jemali. Ker jaz vam dam. Vsak mesec.

Bombončki. A ne vem, kako dolgo vam bom še lahko, kajti s svojim varčevalnim konceptom ste zategnili potrošniški krč in vnesli še večjo apatijo v gospodarstvo. Pred dnevi sem bil na istem kot vi: ali režem stroške ali najdem kakšno drugo rešitev. Tej v realnem sektorju rečemo razvoj.

Seveda smo vse nepotrebne stroške že zdavnaj porezali, da lahko razmišljamo samo še v drugi smeri. Pri vas pa vem, da to zahteva preveč dela, preveč napora, da potrebujete bombončke za svoje kadre, zato lahko režete le vsepovprek, kjer je treba in kjer ne ...

Gospodarstvo res ne more vzdrževati tega aparata, draga vlada. Tu imate prav. A ceno za to, da bo ta aparat znosnejši, bo na koncu znova plačalo gospodarstvo. Danes jo pravzaprav plačujemo vsi.

Komentarjev 1
  • Avatar atojeto
    atojeto 12:00 18.april 2012.

    Jaz bi jim tudi dal ... . Batine - vladi.