Slovenija > Komentarji in kolumne
652 ogledov

Kako zdrav za dva tedna na bolniško

Anja Ščuka (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Goljufov ne bo manjkalo, večje težave pa bodo vsekakor s tiranskimi delodajalci.

Nova gripa je sijajen izgovor za bolniško brez bolezni. Po telefonu pokličete zdravnika ter mu s hripavim in slabotnim glasom naštejete lažje simptome nove gripe. Te so večkrat objavili številni mediji in so dostopni na internetu ter celo v čakalnicah zdravstvenih ambulant.

Da ne boste okužili njega in njegovih pacientov, bo zdravnik po navodilih inštituta za varovanje zdravja predlagal, da ostanete doma, počivate in pijete veliko tekočine. K njemu boste po odobritev bolniškega dopusta prišli šele po tednu ali dveh in se nato spočiti in polni energije vrnili v službo.

Načrt za popoln zločin propade, če boste pozneje res zboleli za novo gripo. Z istim virusom se namreč ne moremo okužiti dvakrat. Je pa tudi ta zagata preprosto rešljiva, saj laboratorijskih testov za okužbo z virusom nove gripe skoraj ne opravljajo več, simptomi pa so skoraj enaki kot bolezenski znaki sezonske gripe. Tako lahko enkrat teoretično zbolite le za običajno gripo.

Antigoljufi
Zdravniki so prepričani, da takih goljufij ne bo. Pa tudi če kakšna bo, bo manj škodljiva kot obraten problem. To pa je, da bodo delavci v strahu pred izgubo službe na delo hodili tudi bolni – celo z novo gripo. Tako okuženi bodo uporabljali javni prevoz in menze ter s tem razširjali gripo med sodelavce in vse prebivalce.

Če bo zaradi epidemije doma ostala četrtina vseh Slovencev, bo to večji udarec za državo, kot če bi kdo zdrav na bolniški šel na dopust na Kubo. No, zdaj veste, kje me lahko iščete, če bom na bolniški.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.