Slovenija > Komentarji in kolumne
21 ogledov

Kdaj bodo ministri leteli v prvem razredu

Sodil jih bom po ekonomskem razredu, v katerega bodo potegnili državo.

Janez Zalaznik | Avtor: Dejan Mijović Dejan Mijović
Pa kaj, če ministri letajo v poslovnem razredu. Ste že videli poslovni razred v Adriinih letalih? Kakšne bistvene razlike v primerjavi z ekonomskim tako ni, sedeži spredaj so enaki, od navadnih smrtnikov pa so potniki v poslovnem razredu ločeni z zaveso; predvidevam, da dobijo bolj obložen sendvič in mogoče še kozarec vina ali penine.

Ali se "v teh kriznih časih", ojej, kako sem se naveličal te fraze, spodobi, da ministri izkoriščajo brezplačno ugodnost, ki so jo dobili od Adrie, ker pač veliko letajo v Bruselj? Sam s tem nimam nobenih težav, sploh če imajo enake ugodnosti tudi nevladni direktorji, ki prav tako veliko letajo z Adrio. Dvomim tudi, da so Adriine zlate kartice, ki jih imajo ministri, bistveno vplivale na odločitev prejšnje vlade, da Adrii odobri kar 50 milijonov evrov pomoči iz proračuna, da ne bi šla v stečaj.

Dejstvo, ki še najbolj zbode, je, da nekateri letajo v poslovnem razredu, drugi pa ne. Kar bi lahko opozarjalo na različne standarde tudi drugod v javnem sektorju. Menda je ponekod zaradi varčevanja zmanjkovalo toaletnega papirja in tonerjev, drugje pa so imeli več stolov spinalis kot zaposlenih. Najcenejši tak stol stane 400 evrov. Pa da nekateri, ki delajo malo, dobijo visoke plače.

Povratna vozovnica. Ampak če vladi mlade uspe prepričati, da bodo nekoč res dobili spodobno pokojnino, pa zagotoviti sistem, v katerem boš namesto trimesečne pogodbe lahko dobil redno službo, da stanovanja ne bodo več dražja kot v Nemčiji, da se ne bo politično kadrovalo, da za pregled pri specialistu ne bomo čakali pol leta in več, potem lahko zaradi mene letijo tudi v prvem razredu. In to celo s povratno vozovnico.

 

Komentar se navezuje na članek Potujejo po gosposko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.