Slovenija > Komentarji in kolumne
4 ogledov

Komedija zmešnjav

Goran Novković (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Prepiri v koaliciji kažejo, da je v Sloveniji ideologija samo še opij za ljudstvo.

Trenutna politična zavezništva v Sloveniji na prvi pogled spominjajo na komedijo zmešnjav.

Zoran Janković je v koaliciji z Janezom Janšo, če ju vprašajo za mnenje o Bošku Šrotu. Seveda pa je Janković tudi v spopadu z Janšo, če ju vprašajo za mnenje o prodaji Mercatorja leta 2005. Zanimivo, Gregor Golobič je pri slednjem vprašanju zaveznik Jankovića, a ko gre za zadnje podaljšanje posojila NLB Šrotu, je celo zaveznik z – Janšo.

Po drugi strani velja Pahor za najspravljivejšega levičarja z Janšo, pa se na prvi pogled zdi, kot da je zdaj bližje Šrotu. Kresalova miri nastali položaj, obenem pa Golobiča in Lahovnika pošilja delati, češ, naj se nehata igrati.

Kako naj se povprečen levičarski in desničarski volivec v tej komediji zmešnjav sploh še znajdeta?

Le interesi. Težko. Ideologije je namreč konec. So samo še interesi. Janša je paktiral s Šrotom in Bavčarjem, ker je imel od tega v letih 2005–2007 politične koristi. Golobič je v Drnovškovih vladah malo storil zoper zametke netransparentnih menedžerskih odkupov, zdaj pa se je obrnil proti njim – zaradi političnih koristi. Kresalova govori o samoomejevanju politike in novih vrednotah, toda Draško Veselinovič (LDS) je bil imenovan za šefa uprave NLB brez javnega razpisa. Spet interes. Tudi Pahor govori o novih vrednotah, a kadar mu kdo uide iz teh vrednot, pogleda skozi prste ali pa omahuje. Ker krpa vlado in svojo moč. 

A težava je huda: čas je za reševanje krize, ne pa krpanje vlade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.