Slovenija > Komentarji in kolumne
18 ogledov

Komuniciranje in pametno varčevanje

Za inteligentno varčevanje Janša potrebuje tudi Jankovića, Türka in Kučana.

Borut Hočevar. | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Zakaj prvi Janševi vladi ni uspelo uveljaviti temeljitih socialnih in gospodarskih reform? Med drugim tudi zato, ker reform ni znala "prodati" državljanom. Ni jih znala skomunicirati. Prebivalcev Slovenije ji ni uspelo prepričati o nujnosti zategovanja pasu. Bo Janši v drugo uspelo?

Ne kaže mu najbolje. Komuniciranje z državljani ni steklo dobro. Še več, nastop premierja in zaslišanja ministrov so pokazali, da o tem ne razmišljajo zelo veliko.

Ni čudno, da so ga polomili v pogovorih s kulturniki. Ljudem, ki bolj kot druge skupine prebivalstva komunicirajo s simboli, so simbolično pokazali, kako malo so pomembni za vlado. Spreten komunikator bi ravnal drugače. Kulturnikom bi pustil samostojno ministrstvo, jim razložil, da so zelo pomembni, potem pa bi jim poskušal s cankarjanskim jezikom dopovedati, da se je treba v zdajšnjih časih čemu odreči. Da je treba potrpeti.

Inteligentno. Janez Šušteršič je pred tedni napovedal "inteligentno varčevanje". Vendar to ne pomeni le preudarnega črtanja dela stroškov.

Inteligentno varčevanje vključuje tudi ustvarjanje zaveznikov ali vsaj nevtralnih sodržavljanov. Janša ne potrebuje samo prijaznih kulturnikov, kooperativnih sindikalistov in nesovražnih lobistov. Janša potrebuje Jankovića, Türka in Kučana. Isajlovića.

Inteligentno varčevanje vključuje tudi preudarno in vešče komuniciranje z vsemi družbenimi skupinami.

Komentarjev 6
  • Veteran 21:34 11.februar 2012.

    G. novinar ti in tebi podobni, ki se še vedno utaplate v levičarskem bazenu bi lahko bili bolj objektivni.

  • polzek 11:26 11.februar 2012.

    Hočevar nehaj pametovati in tedensko obrekovati vse kar ni levo...Pri teh letih bi človek pričakoval malo objektivnosti, ne pa da vedno pljuvaš po desnici ne glede ali je v opoziciji ali na vladi..Delo novinarjev je OBJEKTIVNO poročanje, tvoje delo pa ...prikaži več je pljuvanje pljuvanje in prirejanje realnih dejstev v korist levice...In ker svojega dela ne opravljaš v duhu resnice, bi te tvoj delodajalec po vsem tem času brez pozitivne spremembe v tvojem delu, moral brcniti v rit...tako kot to počnejo v normalnih gospodarskih družbah..Ampak eni ste itak zaščiteni kot kočevski medvedi...Zato pa smo tam kjer smo...

  • timslum 13:37 10.februar 2012.

    Za neuspešno komuniciranje z državljani imajo največ zaslug ravno novinarji vključno s tokratnim komentatorjem Hočevarjem, da o klubu 571 sploh ne govorimo.