Slovenija > Komentarji in kolumne
21 ogledov

Mi telebani, NLB pa telebanka

V nadzornem svetu sami Slovenci. Nič slabega, samo da se ne bo spet poslovalo po domače!

Janez Zalaznik | Avtor: Dejan Mijović Dejan Mijović
"Taka je bila volja lastnika." Tako je predstavnik države pojasnil, zakaj je na skupščino prišel s povsem novim seznamom nadzornikov in jih izvolil. Ali so ti boljši, kot so bili odslovljeni, ni želel soditi. Da smo lastniki NLB jaz in vi, mu očitno ni jasno. Država je zanj očitno tisti, ki je na oblasti, mi, ki vse skupaj financiramo, pa si ne zaslužimo boljšega pojasnila. Pojasnila nismo dobili niti od ministrstva za finance.

Pričakovati, da bomo oblastnikom zaupali in nič spraševali, je nekoliko predrzno in arogantno. Sploh ker bomo letos v dve največji državni banki vrgli 1,3 milijarde davkoplačevalskih evrov in ker pričakujejo, da bomo plačevali višje davke in se odrekali pravicam. Zaupanje v vlado je omajano še toliko bolj, ker so jo izvolili poslanci, ki (kot je razkril Studio City) nimajo pojma, kaj je to trojka, čeprav o njej kar naprej govorijo. Ne dvomim, da je kaj drugače pri reševanju bank in pri davkih.

Znamenje. To, da smo iz nadzornega sveta brez vsakega pojasnila in zadnji hip pometali vse tujce, je zame eden od najslabših signalov, ki jih je doslej dala nova vlada. Seveda je vlada odgovorna za sanacijo NLB in je prav, da imenuje ljudi, ki jim zaupa. Toda če bo NLB spet postala telebanka, torej, da se bodo krediti in službe urejale tako, da boš poklical nadzornika, ki ti dolguje uslugo, nas bo to stalo bistveno več od pol milijona evrov, kolikor naj bi NLB plačala kadrovski agenciji, ki je po Evropi zanjo iskala primerne kadre.

Komentarjev 1
  • franke 21:37 11.junij 2013.

    KAJ BOLJŠI,BOLJ PRILAGODLJIVI. DO KDAJ BOMO ŠE GLEDALI TO ZAPRAVLJANJE DENARJE. BEBCI SMO VSI SKUPAJ.