Slovenija > Komentarji in kolumne
21 ogledov

Naj bo odstop tokrat samo odstop

Maher z odstopom ni dokazal, da je nedolžen, niti ni priznal, da je kriv.

Janez Zalaznik | Avtor: Dejan Mijović Dejan Mijović
Minister Maher je odšel z izjavo, da je vedno ravnal zakonito, Virant pa ga je v politično smrt pospremil z izjavo, da je pošten človek. A zakaj za poštenega človeka ni zastavil besede ali celo svojega položaja pri predsednici vlade? Stvar je jasna – če je šlo v petek še za poskus političnega preživetja, je bilo danes treba le še poskrbeti za dostojen pogreb in zmanjšati škodo za žive

Poštenjak. Če Maherjevo zgodbo na hitro pogledamo še enkrat. Kupil je parcelo s črno gradnjo in se je ni dotikal. Okej. Ni prebral članka o sebi kot črnograditelju in izjavo novinarjem dajal na pamet, misleč, da gre za drug objekt. Za ministra malo nerodno, ampak nov je v poslu. Hiškica je v resnici klet in v njej sta za novimi PVC okni parkirani kosilnica in freza. Dobro. Hišna številka na oknu je bila rojstnodnevna potegavščina prijateljev. Naj bo. Trditve, da za obnovo kleti ni potreboval nobenega papirja, pa ne kupim. Po katerem členu, ne pove. Sam ga tudi nisem našel. Obratno, našel sem člen, ki pravi, da bi za tak objekt moral imeti gradbeno dovoljenje. Dokler mi ne dokaže nasprotno, zato trdim, da je gradil na črno, kar je za ministra, ki naj bi črnograditelje preganjal, nesprejemljivo. Je pa na drugi strani tudi res, da bi Janković in Janša ter še marsikdo s problemom, kot je tale mala črna gradnja, opravili z levo roko. Pravilo je sledeče: če te kdo vpraša, vztrajno trdiš, da nisi kriv, ne razlagaš nobenih podrobnosti, da te na njih ne morejo loviti, odstopiš seveda ne in sčasoma se vse razvodeni. Se še spomnite poročila KPK pa ponarejenih spričeval, prepisanih magisterijev in podobnih zadev?

Komentarjev 2
  • alfredo 13:12 26.marec 2013.

    Bravo Žurnalu za odkritje afere!

  • Lionel 23:23 25.marec 2013.

    Majstr Janez, če res nimaš kej bolj intelegentnega in pametnejšega za pisat pejt raj sneg kidat, bo večja korist od tebe. To je že res bolano pri nas postalo. Za par kvadratov, naredite tak škandal kot da je pol Pirana ...prikaži več pobil. Potemtakem bi moral 24 ur dnevno viset na zvoncu doma pri Popoviču k je tak lopov. Če bi bli tolk brihtni bi ga do zdej že 100 krat dobil. Je pa neki res. Klet od Maherja se ni mogla nikamor premaknit in ste jo mel skoz na očeh. Bravo Janez, dobr si in tvoja mati je lahko ponosna nate.