Slovenija > Komentarji in kolumne
1 ogledov

Naš Türk pač ni Michelle Obama

Ksenija Koren, novinarka Žurnala24. Žurnal24 main
Na vrtu Bele hiše zelenjavna semena za 200 dolarjev, Türkova brunarica brez cene.

Predsednik republike Danilo Türk uporablja brunarico ob petem jezeru na Brdu pri Kranju, ki jo je uporabljal že Janez Drnovšek. V svetovnem tisku prav te dni beremo, da si je prva dama ZDA Michelle Obama na vrtu Bele hiše omislila zelenjavni vrt, ki ji ga bodo pomagal obdelovati tudi ameriški predsednik in hčeri. Semena, ki so jih posejali so stala okoli 200 dolarjev, zelenjavo bodo gnojili izključno z odpadki iz kuhinje Bele hiše. Mi pa nismo dobili odgovora, koliko nas stane predsednikova uporaba brunarice v lovišču na Brdu.

Nič narobe. Kljub vzemirjenju, ki ga je pred leti povzročila informacija o Drnovškovi uporabi brunarice, preden je to postalo popolnoma legalno, ni današnje Tükovo bivanje tam prav nič spornega. Nasprotno pa se v predsednikovem uradu vedejo, kot da je zanje to tabu tema. Zakaj neki? Zanimivo je, da so z veseljem povedali višino stroškov za prenovo, denimo talnih oblog v objektu, preden se je brunarico naselil današnji predsednik.

Obamin vrt ima svojo zgodbo. Zelenjava z vrta je bolj zdrava od hitre hrane, predsedniška družina želi biti državljanom, posebej najmlajšim, zgled. In vemo, koliko to stane.
Naš predsednik Türk s sodelavci s hudičevo drago prenovo ni niti zgled državljanom niti ne vemo, koliko davkoplačevalskega denarja porabi. Brunarica je burila duhove že v času Drnovškovega bivanja v njej, s Türkom ni nič drugače. Edino kar vemo zdaj, česar nismo pod Drnovškom, je to, da je bil parket hudičevo drag.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.