Slovenija > Komentarji in kolumne
37 ogledov

Nasvidenje v naslednji vojni

Janša in Janković imata majhne grehe, a ti so veliki, ko je od njih odvisna celotna država.

Matej Košir (Foto: Žurnal24) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Kdo bi si mislil, da bosta Janša in Janković tako odvisna drug od drugega. Ko vlada eden, vlada drugi. Ko pade prvi, pade drugi. Egoizem dveh posameznikov drži v šahu celotno državo, nobeden noče na kolena, ker bi s tem priznal, da je storil nekaj narobe, četudi zaradi tega pogori celotna država. Ker se preprosto ne zavedata, da je vprašanje, ali bosta padla ali stala, večje od obeh skupaj. Pred dobrim letom sem v teh vrsticah zapisal, da bo vlado sestavljal diktator ali imitator – dejansko sta jo sestavljala oba, a sestavil jo je le eden. Človeka, ki premoreta toliko širine, da verjameta svojim lažem, ko se vse okoli njiju podira, si zaslužita, da padeta skupaj. Brata v vojni, diktator in njegov imitator.

Talci. Vsi imamo svoje grehe – jaz jih imam ogromno –, a vprašanje je, koliko ljudi je talcev naših grehov. Janša je zgolj vzel kakšen evro od svojega brata, ker je bratu pripadla celotna dediščina. A je lahko povsem prepričan, da ni iz bratove roke vzel evra, ki mu ga je za neko propadlo podjetje odštel Pristop. Tisti Pristop, ki v času njegove vlade sklepa pogodbe z vsemi podjetji v državni ali posredno državni lasti. In ali ne bi bil že čas, da bi si tudi Janković priznal, da je kot oče pogrnil na celotni črti. To se res zdijo povsem osebne stvari, a žal je od njih odvisna celotna država. In danes smo tam, kamor so nas te malenkosti pripeljale. Nikjer. Naj Janša in Janković svojo vojno nadaljujeta kje drugje, le da se vojnih igric ne bosta nikoli več igrala z državo.

Komentarjev 12
  • vicvic 15:59 24.februar 2013.

    Le kdaj že dobimo mi junaka, ki ved el bo kako naj iz blatapotegne vse, da nas ala Grčija ne čaka.

  • vicvic 15:59 24.februar 2013.

    Le kdaj že dobimo mi junaka, ki ved el bo kako naj iz blatapotegne vse, da nas ala Grčija ne čaka.

  • Merkava4 00:54 24.februar 2013.

    Še en fantast brez dejstev, še en mega poštenjak, ki je našel Pristop pa se še za orožje in patrijo nismo zmenil, medtem ko se nabija o avstralski kliniki, jo Lukšič zgradi v Mozirju...Matej Košir b(in njemu podobni) - odjebite, ...prikaži več nikogar več ne boste prepričali - posebej v enačenju Janše in Jankoviča....beda od bede - ocena -1