Slovenija > Komentarji in kolumne
30 ogledov

Od Janše in Kučana do Rožmana

Še ene Roške ne bo, tisti, ki so gradili to 
državo, pa naj končno začnejo verjeti vanjo.

Matej Košir (Foto: Žurnal24) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Totalitarizem, komunizem, diktatura, sramota, sistemska gonja ... Bivši premier je obsojen na dve leti zapora (domneva nedolžnosti seveda ostaja do pravnomočnosti sodbe). Pozivi k linču Kučana, sodba o političnosti odločitev sodne veje oblasti, cirkus z objokanimi babicami (ena od njih je kričala: “Škof Rožman me je birmal!”) ... Ves scenarij je napeljeval k temu, da bi bilo edino pošteno razpisati referendum o tem, ali je Janez Janša kriv. Kot da ni zakonsko in ustavno predpisanih postopkov, če se nekdo ne strinja z odločitvijo sodišča. Janša in njegovi so včeraj brez pomislekov rušili temelje pravne države in vse skupaj zbanalizirali v debato za šankom. O sodbi so si sodbe podajali natakar Marijan Pojbič, lesar Jože Tanko in učiteljica Ljudmila Novak. Lepo vas, no, prosim. Politiki, ki nas, ko so na oblasti, prepričujejo, naj plačujemo davke, da bomo vzdržavali prav ta sistem, ki so ga včeraj popljuvali.

Kriv, ni kriv

Prav zanima me, kaj bi se zgodilo, če bi višje sodišče Janšo oprostilo. Bi potem kričali živela pravna država? Kakšno težo bi imela takšna odločitev, če so včeraj prežvečili in izpljunili celotno sodstvo. Nezaupanje v sistem, kakršenkoli pač je, vodi v anarhijo. Vsak kurji tat bo začel kričati, da je bil politično obsojen. Razglabljanje o tem, ali je Janša kriv ali ne, je torej povsem neumestno. Odločitev sodišča je jasna. Še ene Roške ne bo, tisti, ki so gradili to državo, pa naj končno začnejo verjeti vanjo in spoštovati njeno ustavo.

Komentarjev 3
  • flamengo 13:43 06.junij 2013.

    Seveda bi misli od gospoda Koširja držale vodo, če bi Janša bi obtožen na osnovi dokazov. Bil je obsojen na osnovi sklepanja, kar je povedal tudi pravnik Ude. Pravo pa ne deluje na osnovi sklepanja, pač pa na osnovi dokazov. ...prikaži več Ta sodna farsa se je zgodila prav zaradi pritožbenega roka, ki bo obravnavan čez leto ali leto in pol. Med tem časom bodo nove državno zborske volitve in Janša naj ne bi mogel nastopiti, ker bodo vsi vpili, da je obsojen, čeprav ne pravnomočno. Gotovo bo na višjem sodišču od ljubljanskega oproščen, vendar pa ne bo mogel nastopiti na volitvah in se ga bodo levi znebili tako po sodni poti. Tako vsaj razmišljajo. Kaj lahko naredimo, da se upremo tej sodni mafiji in levi mafiji nasploh?

  • Stolp 06:32 06.junij 2013.

    >>O sodbi so si sodbe podajali natakar Marijan Pojbič, lesar Jože Tanko in učiteljica Ljudmila Novak. Aja kaj je pa novinarski poklic več od teh, da novinar Matej Košir pa lahko komentira? A niso vsi poklici enako častni?<br ...prikaži več />>>Prav zanima me, kaj bi se zgodilo, če bi višje sodišče Janšo oprostilo. Bi potem kričali živela pravna država?Gotovo. Saj ne rečem apriori da Janša ni kriv. Ampak pri taki obtožnici, katero je kot tako na podlagi katere se ne bi smelo obsoditi nikogar, označila večina slovenskih pravnikov in pa veliko tujih bi oprostilna sodba res potrdila daq obstaja pravna država.Novinarji pa seveda veste boje od njih...

  • mrki 23:54 05.junij 2013.

    ah ubogi novinarski usrane, teb še sploh ni jasno , da ko se boš zameril določenim osebam , bo zate tudi veljala taka pravna država. A nisi ti tisti ke je obljubil Mrkešu da boš pisal za 1000 EUR proti Janši !?