Slovenija > Komentarji in kolumne
1 ogledov

Pihajte, ta jadra potrebujejo veter

Ksenija Koren, novinarka Žurnala24. Žurnal24 main
Zdi se, da je zadnji Rehnov predlog življenje vlade na sončni strani Alp ohromil.

Zdi se, da je sreda dan, ko se bo v tej državici dogajalo vse. Predsedniki parlamentarnih strank se bodo dogovorili, kaj bo Slovenija odgovorila na zadnji predlog evropskega komisarja Rehna. Sešla naj bi se krizna skupina ministrov, ki pripravlja nov sveženj ukrepov za blažitev finančne in gospodarske krize in nov rebalans proračuna.

Brezvetrje. Očitno je politike Rehn s prohrvaškim predlogom tako pretresel, da so v bitki za mejo na gospodarsko krizo kar malo pozabili.
Potem je prišla še prašičja gripa, ki so jo rešili tako, da so jo minuli četrtek preimenovali v novo gripo. Gotovo zaradi zaščite mesne industije, ki je od poloma MIP resno v krizi.
Gotovo
je vlado močno zadel tudi osnutek poročilo OECD za 2009, ki prinaša kar nekaj resnih opozoril in kliče k dejanjem.
Res je, da predlaga številne ukrepe, ki bi vladi, če bi jih sprejela, ob težavah s Hrvaško povzročili tudi domače nemire. Javne uslužbence bo poziv k razmisleku k počasnemu uvajanju plačne reforme tudi po koncu recesije gotovo vznejevoljil. Študentom šolnin v tem mandatu ni omenil še nihče. Ideja podaljševanja delovne dobe pa je vznemirila že pred tedni, ko se je na znašla na mizi med vladnimi ukrepi.
V tem trenutku se zdi da je preimenovanje prašičje gripe v novo gripo tudi edini protikrizni ukrep, ki ga je vlada sproducirala v zadnjih tednih. Kriza, ki jo je povzročila tako imenovana prašičja gripa pa edina, ki jo je rešila.
Pihajte, ta jadra potrebujejo veter.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.