Slovenija > Komentarji in kolumne
2 ogledov

Po 20 letih dela dobiš le pismo

Sergeja Hadner Hvala. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Varčujejo že pri policiji, načrtujejo varčevanje pri porodnišnicah, uradniki pa se smejijo.

Že nekaj časa mi ni jasno, zakaj se je minister za zdravje odločil, da bo racionalizacijo v zdravstvu začel ravno pri porodnišnicah. Pri ustanovah, ki skrbijo za nosečnice in novorojenčke?

In potem mi ni jasno še, kako lahko direktorju policije spodrsne na prvi stopnici projekta združevanja policijskih uprav. Potem ko je obljubil, da bo prisluhnil zaposlenim in upošteval želje zaposlenih, jim preprosto pošlje odlok o novem delovnem mestu in pojasni: "Skupaj z direktorji policijskih uprav smo se pri vašem razporejanju na novooblikovana delovna mesta v kar največji meri trudili upoštevati tudi vaše osebne okoliščine, saj se zavedamo, da smo organizacija v prvi vrsti ljudje, zaposleni v njej." Pa žal ni bilo tako. Z ljudmi, ki jih po 20 letih pošlješ delat nekam drugam, se ravna drugače.

Varčni. Dejstvo je, da naša vlada dela za varčevalne projekte, da načrtuje združevanja ustanov, ki jih je pri nas neracionalno preveč. Kar je pohvalno. Dejstvo je pa tudi, da je s takim varčevanjem začela na zelo občutljivem koncu in se verjetno speljala na led – volivci takega varčevanja verjetno ne bodo vrednotili pozitivno.

Prav tako ne bodo pozitivno vrednotili tega, da vlada še ni začela in tudi ne bo začela varčevati sama pri sebi. Ni problem, da ne bi priznala, da je državni aparat velik in da davkoplačevalci plačujemo ogromno za urade, agencije in ministrstva. Krčenje državne uprave pa bo, kot vse kaže, zapuščina naslednji vladi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.