Slovenija > Komentarji in kolumne
25 ogledov

Reševanje policistov ali "prijateljev"?

Statistiki in uradniki kolateralna škoda bitke med dvema vladama, kam bodo naselili policiste.

Anja Zupanc | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
Veljajo za najbolj elitne in usposobljene policiste v državi. V dobrih dveh letih, odkar delujejo kot slovenski FBI, so preiskali stanovanja in pisarne praktično vsem slovenskim tajkunom. Hkrati pa so se tudi sami znašli v policijski preiskavi. Najprej zato, ker jih je država želela naseliti v stavbo, ki naj bi bila zaradi bližine skladišča plina smrtno nevarna in posebej zanje grajena brez upoštevanja pravil o javnem naročanju. Malo pozneje je policija elitne kolege začela preiskovati še zato, ker jih je ministrica v želji, da jih reši pred nevarnostjo, naselila v pisarnah svojega prijatelja. Pri tem nikogar ni posebej motilo, da stavba, kjer hranijo na stotine dokazov o najhujšem gospodarskem kriminalu, ni posebej odmaknjena in zaščitena pred očmi javnosti.

(Pre)selitev. Po drugi strani je država vseeno uporabila tudi prvo stavbo. Nevarno ali ne, v začetku leta je na Litostrojsko naselila državne statistike in uradnike, ki skrbijo za okolje in prostor. O tem, da bi jih nova vlada želela po dobrem mesecu izseliti iz teh pisarn, jih menda ni še nihče obvestil. Prav tako ne kriminalistov, ki bodo tja očitno vendarle začeli prenašati dokaze o domnevno nečednih poslih. Kakorkoli, ti prostori so prilagojeni za potrebe njihovega dela, na strehi imajo tudi pristajalno ploščad za helikopterje. Šele tretji minister jim bo ta objekt dejansko dodelil, in to potem ko sta jim dva bivša ministra nakopala dve preiskavi, nadzor računskega sodišča in protikorupcijske komisije. Torej vseh, s katerimi elitni kriminalisti sodelujejo pri preiskovanju drugih, najhujših gospodarskih kriminalcev.

Komentarjev 5
  • Fertel 18:43 20.februar 2012.

    Veljajo za najbolj elitne in usposobljene policiste v državi. V dobrih dveh letih, odkar delujejo kot slovenski FBI, so preiskali stanovanja in pisarne praktično vsem slovenskim tajkunom.--------------------------------------------------------------------------------------------------------Daj no Anja, res si fejst punca, ampak to kar si ...prikaži več napisala v uvodu, so neumnosti. Vse kar je bilo preiskano, mislim so naredili stari kadri iz kriminalistične službe, ki so večino imeli že prej narejeno. Res so malo šli še pobrskat na teren, da so imele kamere kaj snemat in je nastala reklama. Mislim, da je bil cilj izpeljava biznisa s stavbo in seveda onemogočiti kriminaliste s prestavitvijo na NPU, da so se zadeve ustavile vsaj za leto dni. Novi kadri na NPU rabijo vsaj štiri do pet let kilometrine, da bodo lahko kaj uspešno in samostojno naredili. Anja – ne verjemi jim vsega.

  • tralala 17:33 20.februar 2012.

    Novoustoličena klerofašistična vlada poskuša imeti pod kontrolo VSE, kar diši po to, da bo udarili po 'njihovih'. Metode, na katere bi bil ponosen tovariš Stalin! Bravo, Gologlavi Merjasec, najboljši učenec ever!

  • Trsten 16:10 20.februar 2012.

    A zdaj boš pa računal koliko bo stala preselitev v državno bajto. Mogoče tudi odiraš okolico s kakšnim oddajanjem nepremičnin.