Slovenija > Komentarji in kolumne
0 ogledov

Sterilizirajte pametno!

Anja Ščuka (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Ljubljančani, uprite se. Nehajte z nesmiselnim plačevanjem lokacije.

Cene povprečnih veterinarskih storitev, ki so nas zanimale, so v Ljubljani za skoraj trideset odstotkov višje kot na Vrhniki. Ta je od prestolnice oddaljena le 21 kilometrov, ki so ob vrtoglavih zneskih veterinarjev lahko zelo kratki. Če so razlike v ceni pri mladem in zdravem ljubljenčku neopazne, vas bodo zagotovo udarile po žepu ob večjih zdravstvenih zapletih. Zanima me, v čem so ljubljanski veterinarji toliko boljši, da si lahko privoščijo takšne cene. Še bolj zanimivo je dejstvo, da jih ljudje podpirajo in polnijo njihove denarnice. Ljubljančani, uprite se in pojdite na periferijo. Osemdeset evrov, ki jih boste prihranili pri sterilizaciji psičke, bo v teh kriznih časih zagotovo dobrodošlih.

V akcijo. Kljub nizkim cenam ni nujno, da boste kaj prihranili. Če je veterinar slab in ne odkrije bolezni, lahko vse nepotrebne raziskave, pregledi in zdravila zrastejo v vrtoglave vsote. Zaradi slabega veterinarja pa lahko nastane nepopravljiva škoda. Vaš ljubljenček ob nepotrebnem zdravljenju še dodatno trpi, če vztrajate pri slabem veterinarju, pa celo pogine. Poiščite torej dobrega in cenovno ugodnega veterinarja, ki mu boste zaupali življenje svoje živali.

Obiščite kakšen forum, kjer hvalijo in pljuvajo veterinarje, za nasvet povprašajte prijatelje, sodelavce in sosede. Brez sramu pokličite veterinarja v vaši okolici in zahtevajte cenik njegovih storitev. In če z njim nato niste zadovoljni, vztrajno iščite naprej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.