Slovenija > Komentarji in kolumne
20 ogledov

Vizjak, mojster sprenevedanja

Člen, ki je odjeknil včeraj, je bil v državnem zboru že od ponedeljka.

Andreja Basle (Foto: Anže Petkovšek) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Vlada je, očitno v evforiji, kako briljantno je zastavila taktiko rezov, na predvečer uspeha pozabila, da Slovenci res ne maramo, če nas poskuša kdo čez vodo peljati kar žejne.

Zdaj je jasno: vlada igra na skrita neprijetna presenečenja, zato ustvarja histerične razmere. Amandma, ki bi porezal ugodnosti pri pokojninah, je v državnem zboru že od ponedeljka. A ker poslanci med dvodnevnim prebijanjem čez stotine amandmajev niso imeli časa niti spati, ni vsebine predloga, ki je bil tempirana bomba, pred nočnim glasovanjem prebral nihče.

Zato: Prvič. Škodljiv je poslovnik, ki dopušča, da poslanci amandmajev pred sejo ne morejo vsaj(!) v miru preleteti in o njih glasovati vsaj približno spočiti, še posebno če se sprejemajo tako pomembni dokumenti.

Drugič. Zadnja taktika koalicije je podcenjujoča. Je bil cilj opozicijo tako zdelati, da ne bo opazila, o čem glasuje? No, če prej ne, bi člen pri belem dnevu videli danes na seji v državnem zboru.

In tretjič. Minister Vizjak je vsekakor mojster sprenevedanja. Trdi, da si ni mislil, da bo zaradi enega člena taka štala. In zakaj je potemtakem reze raje zamolčal, ko pa bi nam lahko vsaj v ponedeljek v obraz povedal: "Da bomo lahko popustili pri porodniških, bolniških, 2. maju in nadomestilih za brezposelne ter zato Semolič ne bo kolovodja referenduma, moramo dodatno zategniti pas pri upokojevanju."

Tako pa imamo slab priokus, da se bo prava slika kreativnega varčevalnega paketa šele pokazala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.