Slovenija
16 ogledov

Komisija: za posli Jankovićeva pooblastila

Zoran Janković Benjamin Kovač
Preiskovalna komisija DZ, ki preiskuje gradbene posle, je danes sprejela končno poročilo. Zaključujejo, da so bili člani družine ljubljanskega župana Zorana Jankovića vpleteni v zemljiške posle, ki so bili uspešni "izključno zaradi tega, ker so se uporabljala javna pooblastila župana Zorana Jankovića".

Komisija je v prvem sklepu zapisala, da "DZ predlaga ministrstvu za pravosodje, naj uporabi vsa obstoječa pravna sredstva in mednarodne sporazume, da bo preprečil, onemogočil in učinkovito pridobil vse podatke v zvezi s slovenskimi državljani, ki ustanavljajo gospodarske družbe v davčnih oazah".

V drugem sklepu so zapisali: "Pridobljeni podatki iz poročila in tisti, ki so zaupne narave, izkazujejo utemeljeni sum, da so bili župan MOL Zoran Janković in člani njegove družine vpleteni v uspešne in neuspešne spremembe namembnosti zemljišč, nakupov in vsega ostalega. Pri tem pa so bili uspešni izključno zaradi tega, ker so se uporabljala javna pooblastila župana Zorana Jankovića."

"Sklepa zelo zgovorno govorita o stanju v naši družbi, sploh pa o stanju v Ljubljani in uspešnosti župana Zorana Jankovića. Bog ne daj, da bi takšen cunami, ki je podiral po Ljubljani, podiral tudi po Sloveniji," je poročilo komentiral Franc Pukšič iz SLS.

Za končno poročilo komisije so glasovali Alenka Jeraj (SDS), Pukšič (SLS), Silven Majhenič (SNS) in Anton Urh (DeSUS). Proti je glasoval Anton Colarič (SD), glasovanja pa se je vzdržal Franci Kek (Zares).

Komentarjev 5
  • privat 12:01 20.oktober 2011.

    trofazni gec...glej ne briga me kaj misliš ..sej to kar ti misliš je le v pogubo nesrbom!

  • gec 12:34 19.oktober 2011.

    HRVOJE LAHKO MU GA P......,BRATU SRBU...

  • privat 20:19 18.oktober 2011.

    dvomil sem o njegovi poštenosti...ima preveč denarja ,da je lahko pošten!