Slovenija
17 ogledov

Kompas in Palma kmalu v Egipt

Prvi slovenski turisti se bodo, kot kaže, na obale Rdečega morja vrnili že marca Žurnal24 main
Kompas in Palma potrdila, da bosta potovanja v egiptovska letovišča obnovila že prihodnji mesec. Ministrstvo, ki potovanja še vedno odsvetuje, pa opozarja na previdnost.

Danes so nam iz agencije Kompas sporočili, da bodo marca svojim gostom znova ponudili letovanje v Egiptu.

Da bodo prve goste v tamkajšnja letovišča peljali že začetek marca, so nam nedavno povedali tudi na agenciji Palma.

"Vsakomur svetujemo, da se pred potovanjem informira tudi iz drugih virov ter da med potovanjem in bivanjem v določeni državi pozorno spremlja informacije,"  pa so nam ob tem povedali na ministrstvu za zunanje zadeve (MZZ). Dodajajo, naj obiskovalci Egipta "upoštevajo razvoj dogodkov in v času bivanja v tujini ravnajo skladno z odločitvami lokalnih oblasti".

MZZ za zdaj odsvetuje nenujna potovanja
Na spletni strani ministrstva še vedno odsvetujejo nenujna potovanja v Egipt, opozorilo pa je bilo osveženo ta torek.

"Potovalni nasvet vsebuje vse tisto, kar MZZ lahko svetuje tistim, ki se odločajo za potovanje v določeno državo. To je nasvet, ne more pa biti ukaz ali prepoved. Ministrstvo se tudi ne odloča namesto potnikov ali organizatorjev potovanj." Tako so nam na ministrstvu odgovorili na vprašanje, ali so se agencije pred obnovitvijo trženja aranžmajev v Egiptu obrnile na njih.

Ob povečanju napetosti v tej državi sta se omenjeni agenciji namreč z ministrstvom dogovarjali o evakuaciji slovenskih državljanov.

Obljubljajo posebej nizke cene
Čeprav pri obeh agencijah zatrujejejo, da je največji del cene potovanja v Egipt letalski prevoz, obe obljubljata posebej nizke cene. Kot pravijo pri Palmi, "so že poskrbeli za akcijske cene v marcu," pri Kompasu pa "prvim gostom ponujajo aranžmaje po posebno ugodnih cenah".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.