Slovenija
25 ogledov

Komu najvišje regrese?

Zavarovalnica Maribor Saša Despot
Večina podjetij v delni ali popolni lasti države bo izplačala regres v višini minimalne plače. Izjema so Krka, Petrol in Zavarovalnica Maribor, kjer bodo zaposleni dobili več.

Večina podjetij v delni ali popolni državni lasti bo letos, kot kaže, upoštevala zakon in priporočila Slovenske odškodninske družbe (Sod), naj regres ne presega minimalne plače, torej 783,66 evra bruto, piše današnje Delo. Nekatere družbe, kot so Krka, Petrol, Zavarovalnica Maribor in Luka Koper, pa bodo to vrednost presegle.

V Krki so po navedbah časnika regrese izplačali že 19. aprila, in sicer v višini 1.070 evrov bruto. Petrol ga je 15. marca že izplačal vsem zaposlenim, tudi upravi. "Čeprav je v skoraj tretjinski državni lasti, je višina za vse znašala 900 evrov bruto," piše Delo.

V Zavarovalnici Maribor so regres prejeli v skladu s kolektivno pogodbo že marca, in sicer 1.037 evrov bruto; vsem enako. Že 12. aprila so regres v višini 788,24 evra izplačale družbe iz sistema Luke Koper.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.