Slovenija
9763 ogledov

Končno dobre novice glede požara na Krasu

Gašenje požara na Krasu Ministrstvo za obrambo
Mirnejši dan.

Preko noči bo območje velikega požara na Krasu na terenu spremljalo okoli 700 gasilcev, medtem ko je čez dan na intervenciji sodelovalo več kot 2000 ljudi, od tega skoraj 1500 gasilcev, je povedal Robert Okorn iz štaba civilne zaščite za Severno Primorsko. Beležili so tudi nekaj poškodb, a so bile vse lažje in večinoma oskrbljene na terenu.

Kot je današnji dan povzel Okorn, je bil ta vsekakor mirnejši in bolj optimističen od preteklih. Ves dan je potekalo gašenje manjših žarišč, večjega širjenja požara pa ni bilo. Enote na tleh so izvajale predvsem čiščenje in zalivanje robov požarišč, bolj aktivno pa je bilo gašenja iz zraka.

Največ težav na severnem delu požarišča

Pri sem so sodelovale zračne enote iz Slovenije, Srbije, Madžarske, Italije, Slovaške in Avstrije, popoldne pa sta prelet izvedli tudi letali Spartan iz Romunije. Zračne enote so tako izvedle prek 150 ur naletov, sicer pa je bilo po besedah Okorna največ težav na severnem delu požarišča, v smeri Vipavske doline.

Zjutraj je sicer območje požara prešla fronta s krajšimi padavinami, kar pa je le malenkostno olajšalo današnje gašenje, saj se je vse zelo hitro posušilo. "Vsaj v času padavin se je povečal optimizem pri gasilcih, z mislimi da bo kalvarije vendarle enkrat konec," je dodal Okorn.

Požar na Krasu video Slovenija Nepopisno olajšanje: Tako so se gasilci razveselili dežja!

Ob skoraj 1500 gasilcih je danes na intervenciji sodelovalo še okoli 260 gozdnih delavcev oziroma sekačev, 144 pripadnikov Slovenske vojske ter pripadniki civilne zaščite, policije, nujne medicinske pomoči, rdečega križa, Darsa in drugih služb.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Idioti 22:34 24.julij 2022.

    Mene sam zanima , kje ste našli Jugoslovanski helikopter - YU HCD ???????? Da niste mogoče dal gor sliko staro 44 let !