Slovenija
15 ogledov

Končno dovolj prostora

Lekarno sta uradno namenu predala Zofija Vitkovič in župan Alojzij Kastelic. (Fo Žurnal24 main
Lekarna. Z obnovo in prizidkom pridobili sodobno urejene prostore. Več prostora za uporabnike.

Včeraj so namenu predali obnovljeno in dozidano Lekarno Trebnje. Za ta korak so se v Dolenjskih lekarnah odločili zaradi hitrega razvoja mesta in s tem povečanega obsega dela, povečalo pa se je tudi število lekarniških artiklov, zato so se spopadali z veliko prostorsko stisko, je pojasnila direktorica Zofija Vitkovič.

Tudi svetovalni kotiček
Z gradnjo prizidka so pridobili dodatnih 70 kvadratnih metrov površine, kar je omogočilo predvsem povečanje osrednjega lekarniškega prostora, namenjenega uporabnikom. “Na ta račun smo povečali število izdajnih mest. Lekarna ima veliko več dnevne svetlobe. Urejen imamo kotiček za individualno svetovanje pri izdaji zdravil. Imamo tudi prostor, kjer se bo odvijala promocija izdelkov, ki služijo negi in varovanju zdravja,” je izpostavila Vitkovičeva in dodala, da so se s celovito prenovo lekarne izboljšale tudi delovne razmere za zaposlene.

Naložba je stala 250 tisočakov. Priprave na obnovo so se začele že leta 2008, sama gradbena dela pa decembra lani. V tem času je lekarna delovala na začasni lokaciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.