Slovenija
41659 ogledov

Končno! Novica, ki bo osrečila vse, ki parkirate v Ljubljani

parkirna hiša Saša Despot
Iz Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča so sporočili, da so že začeli s posodobitvijo in nadgradnjo parkirnih sistemov. Ti bodo po novem omogočali tudi brezstično plačevanje parkirnine z debetnimi in kreditnimi plačilnimi karticami.

V Ljubljani so se očitno odločili posodobiti zastarel način plačevanja parkirnin, ki je (z)motil marsikaterega uporabnika. Posodobitve sistema bodo že primerljive s sistemi, ki jih pozna večina večjih mest v tujini. "Abonentom bomo postopoma omogočili možnost izbire vstopa in izstopa preko sistema avtomatske prepoznave registrskih tablic LPR na vseh parkiriščih, ki bodo opremljena z LPR sistemom. Novost bomo pričeli uvajati v parkirni hiši Kongresni trg," so sporočili z Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča. Dodali so, da bodo postopno uvedli možnost plačila parkirnine preko mobilne aplikacije EasyPark, ki bo najprej na voljo uporabnikom parkirne hiše. 

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, se je nadgradnja pričela 9. januarja, potekala pa bo postopoma, dela bodo predvidoma zaključena do 20. februarja letos. "Z naštetimi posodobitvami bomo zagotovili večjo varnost uporabnikov pri plačevanju storitev, višjo zanesljivost delovanja parkirnih sistemov, višjo raven kakovosti in transparentnosti uporabe ter izboljšali uporabniško izkušnjo parkiranja," zatrjujejo pri Javnem podjetju Ljubljanska parkirišča, kjer poudarjajo, da lahko začasa nadgradnje pride do motenj parkirnih sistemov.

Komentarjev 6
  • Avatar Jaka Steiner
    jaka4 16:41 12.januar 2023.

    Ja, res je lepo, da bo kmalu vsako parkirno mesto v mestu plačljivo.

  • Naklonsky 12:07 12.januar 2023.

    Super! Ni pomembno, da se bo cena parkiranja spet dvignila. To!

  • sandi76 10:45 12.januar 2023.

    Nujno je potrebno posodobit sistem v tem smislu, da voznik lahko dobi informacijo o številu prostih mest v parkirnih hišah, preden se voznik odloči za parkiranje !