Slovenija
24 ogledov

Končno številke o Stožicah

MOL načrtuje sredstva za Stožice v proračunu: predlog rebalansa je uvrščen na se Žurnal24 main
Poročilo. Po petkovih pogajanjih: proračun bo lažji še za 38,9 milijona evrov.
MOL: 62 milijonov
Izdatki. Dozdajšnji izdatki, povezani s projektom Stožice (nakupi zemljišč, priprava dokumentacije, gradnja Titove ceste), so znašali 23 milijonov evrov. Načrt. Načrtovani izdatki iz proračuna so skupaj 38,9 milijona evrov. V prilogi poročila navajajo, da naj bi oktobra letos po rebalansu proračuna za projekt namenili 12,1 oziroma 19,1 milijona evrov, iz proračuna za naslednje leto po končani primopredaji pa še 26,9 oziroma 19,9 milijona evrov.

Izpogajani znesek za javno-zasebno partnerstvo (JZP) pri projektu Stožice je 119,9 milijona evrov, kar je za 38,9 milijona več od zneska v pogodbi (81 milijonov evrov), ki jo je Mestna občina Ljubljana (MOL) sklenila z zasebnim partnerjem, družbo Grep (natančneje, z Gradis skupino G, ki je nastopala skupaj z Energoplanom in Merkurjem, ki je pozneje odstopil).

Grepov znesek je v osnutku končnega obračuna, ki ga je dostavil 12. julija, sicer znašal 137,7 milijona evrov. Potem je opravil pregled supernadzor MOL (MCM-inženiring) in pristal na znesku 123,9 milijona evrov. Na pogajanjih 3. septembra pa so prišli do številke 119,9 milijona evrov, so občinske službe zapisale v poročilu o projektu Stožice, ki ga bo mestni svet obravnaval na svoji zadnji seji v tem mandatu 27. septembra.

Milijon za akustiko
Supernadzor MOL je priznal za 12,2 milijona evrov dodatnih del, medtem ko jih je Grep naračunal za 40,8 milijona evrov. Največje razlike so bile pri stroških za ogrevalno dvorano (Grep 4,4 milijona evrov, supernadzor 1,7 milijona evrov) ter stroških za ceste in skupne površine v garaži (Grep 12,2 milijona, supernadzor 4,8 milijona). Supernadzor ni priznal nič za zemeljska dela (Grepova ocena 8,3 milijona evrov), niti za odstranitev sekundarnih napisov (5,9 milijona evrov). Strinjala pa sta se z zneskoma 2,8 milijona evrov za opremo po zahtevi Zavoda Tivoli in milijon evrov za akustiko.

Pomlad 2011

MOL zahteva, da se vsa dela dokončajo do pomladi naslednje leto. Trenutno je v pripravi aneks h Grepovi pogodbi o opremljanju, s katerim se bo opredelila faznost gradnje komunalne opreme in nov rok za njeno dokončanje, je še zapisano v poročilu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.