Slovenija
64 ogledov

Končno v kopalke

Plaža
1/15
Nataša Ručna
Ta konec tedna si turistični delavci ob obali manejo roke zaradi lepega vremena.

Uradna otvoritev kopalne sezone bo jutri, a je na plažah že danes zelo živahno. Obmorski turistični delavci ta konec tedna zaradi lepega vremena pričakujejo prvi večji naval kopalnih gostov.
Nastavljanje soncu

"Snemamo za Denis Avdić šov. Bomo nekakšna obalna straža," je povedala Patricija Bezek, ki se je malo posončila pred snemanjem oddaje. "Prav je, da je vroče, saj smo dovolj čakali na lepo vreme," je kljub močnemu zgodnjepopoldanskemu soncu ni skrbelo. V Portorožu ji je sicer všeč in večkrat pride tudi s fantom. 

Na kratek oddih

"Smo prvič tukaj, prišli smo na priporočilo prijateljev in zgleda lepo," sta  dejala mlada starša Lucia in Paolo iz Vidma. Prebivajo v bližnjem hotelu, pripotovali pa so za podaljšan vikend.

Enako zadovoljna z izbiro krajšega dopusta sta bila Mattia in Silvia iz Padove. "Plaža je urejena in čista, izbra lokalov je pestra," sta menila.

Nemška turista Frauke in Carlos,  doma z Achna, sta v Portorož skupaj s hčerkama obiskala za en dan, sicer pa dopustujejo na Hrvaškem. "Zaradi punčk smo želeli priti na peščeno plažo," sta razložila.

Sofii in Ernestu iz Ulma, prav tako iz Nemčije, pa prija umirjena slovenska klima, saj jima je na Hrvaškem in v Turčiji prevroče. V Portorož sta se tokrat vrnila že tretjič.

Šolske ekskurzije

"Voda je topla, super je," sta bili navdušeni Zala in Daša, dijakinji Bežigrajske gimnazije, ki sta v Portorož prišli skupaj z vrstniki iz Madžarske – ti so v Sloveniji na obisku za nekaj dni, na tako imenovani izmenjavi dijakov. "Nekateri Madžari se še  niso nikoli kopali v morju ali pa že zelo dolgo nazaj, zato je zanje to sploh nekaj posebnega," je pojasnila ena od deklet.  Na enem od pomolov pa se je našemu objektivu nastavila tudi skupina mladih, ki je na enodnevno šolsko ekskurzijo v Portorož prišla iz Rogaške Slatine.

Skrb za plažo

"Vsaki dve uri moramo iz vode pobirati travo. Ta se nabira ob obali, če pihata Maestral ali jugo," je podučil  reševalec iz vode, ki mora tudi skrbeti za urejenost plaže.  Kljub pričakovanemu dobremu obisku čez vikend, pa se po njegovih besedah iz leta v leto bolj  pozna upad kupne moči. "Povpraševanje za ležalniki in senčniki je vse manjše, pritožujejo se tudi gostinci," je izpostavil.

Komentarjev 1