Slovenija
25 ogledov

Konec agonije delavcev

Konstruktor Daša Purgaj
Konstruktor. Polenčič je vložil ugovor proti postopku prisilne poravnave. Sindikat zadovoljen.

Maribor. “Po posvetovanju s svojim svetovalcem sem se odločil, da na sodišče naslovim ugovor proti vodenju postopka prisilne poravnave,” je za Žurnal24 včeraj popoldne pojasnil Matjaž Polenčič, prisilni upravitelj Konstruktorja VGR. Ugovor je včeraj popoldne poslal po elektronski pošti. Pričakovati je, da bo sodišče zdaj razglasilo stečaj podjetja.

“Zadovoljni smo”

Naj spomnimo, da se agonija 290 delavcev Konstruktorja VGR vleče že od junija, ko niso več prejeli plač. Poleg tega da so se medtem zamenjali trije direktorji, za delavce, ki so zdaj na robu preživetja, nihče ni mogel zagotoviti niti ene plače.

Sindikat je na jamstveni sklad sicer že poslal potrebno dokumentacijo, da bi vložili predlog za stečaj, vendar so sami priznali, da bi trajalo še nekaj časa, da bi bil stečaj, če sploh, sprejet. “Zadovoljni smo, da bo agonije konec. Najpozneje v 15 dneh bi lahko sodišče razglasilo stečaj,” je povedal Mladen Kutnjak, sindikalist v Konstruktorju VGR.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.