Slovenija
55 ogledov

Konec brezplačnega parkiranja po 20. uri

V Tivoliju zapornica po 20. uri zvečer ne bo več dvignjena. Žurnal24 main
Po novem bodo v prestolnici zapornice na parkiriščih spuščene tudi čez noč. Za eno večjih javnih parkirišč Tivoli to že velja.

Po novem je v Tivoliju zapornica spuščena cel dan, cena parkirnine pa ostaja pol evra.

Goljufali so na račun dvignjenih zapornic
Do nedavnega je namreč veljal režim, po katerem je bilo treba plačati parkirnino do 20. ure. Številni so zato čakali na to uro in nato brezplačno parkirali ali pa celo parkirali prej in čakali na 20. uro, ko so se zapornice dvignile in so se domov odpeljali brez plačane parkirnine.

V Javnem podjetju Ljubljanska parkirišča in tržnice menijo, da bodo tako lažje upravljali parkirišča in obenem preprečili voznikom parkiranje na zelenih površinah. Kar nekaj naj bi bilo takih, ki so do zdaj čakali na dvig zapornice zvečer, zdaj pa raje prej odhajajo in seveda plačajo parkirnino.

Cena ostaja enaka
Parkiranje po 20. uri bo še naprej brezplačno, ne glede na to, ali parkirišče zapustite takrat ali denimo dve uri kasneje. Vsakdo pa bo zaradi zapornic moral plačati takso od časa prihoda do 20. ure. Od 6. do 20. ure je cena parkiranja za prvi dve uri skupaj pol evra, vsaka naslednja ura pa stane prav tako pol evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.