Slovenija
3889 ogledov

Konec epidemije, a ukrepi ostajajo

Covid-19, Slovenija, Ljubljana Epa Covid-19, Slovenija, Ljubljana
Preklic epidemije še ne pomeni preklica vseh ukrepov.

Vlada bo jutri po skoraj osmih mesecih preklicala epidemijo koronavirusa. Ta je bila v drugo razglašena 18. oktobra. Po slovenskem semaforju ukrepov za epidemijo covida smo sicer že nekaj tednov v zeleni fazi, konec tedna pa smo v oranžno fazo prešli tudi na po kriterijih EU. 14 dnevna incidenca novih okužb zdaj znaša 133. 

Maske v zaprtih prostorih še vedno obvezne

Kljub preklicu epidemije pa bodo v veljavi ostali nekateri zaščitni ukrepi proti širitvi koronavirusa, ki imajo podlago v zakonu o nalezljivih boleznih. V zaprtih prostorih bodo še vedno obvezne maske, pri izvajanju različnih dejavnosti je število oseb v zaprtih prostorih omejeno na enega udeleženca na 10 kvadratnih metrov zaprte površine oziroma več udeležencev, če gre za osebe iz skupnega gospodinjstva, na različnih prireditvah je lahko zasedenih 57 odstotkov sedišč. 

V veljavi ostaja pogoj PCT

Prav tako v veljavi ostaja sistem PCT (preboleli, cepljeni, testirani), kar pomeni, da mora biti za udeležbo na kulturnih, športnih prireditvah, v notranjih prostorih gostinskih objektov, turističnih nastanitvah  izpolnjen eden od teh treh pogojev. 

Komentarjev 4
  • JZekspert 15:11 14.junij 2021.

    Ne, Butale, to je vse namerno, to je korona-fašizem v svoji odvratni podobi, pocepiti vam hočejo celo otroke, če ne, ne bodo šli na morje... propaganda, izsiljevanje in prisiljevanje v zelo slabe odločitve. Epidemije ni nikjer že od decembra 2020, ...prikaži več to že stalno pišem, poglejte, nihče ne more tega ovreči: https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps/ Njihov glavni trik je v tem, da so podkupili popolnoma vse medije (poleg 30 plačancev-t.i. ''strokovnjakov'')!

  • Ronald_Redding 11:33 14.junij 2021.

    Zaslužujem od 130 do 180 dolarjev na uro, tej službi sem se pridružil pred tremi meseci in v prvem mesecu sem prejel 27853 dolarjev od te službe in veste, sledite tej spletni strani ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑭𝒂𝒔𝒕𝑪𝒂𝒔𝒉7.𝐜𝐨𝐦

  • Dusan21 10:29 14.junij 2021.

    Bananas pleme pod Alpami se obnaša, turistični delavci se obnašajo, ko da je slovencelj bogata afna kii misli samo na kurčev turizem, ukrepi povsod v EU še obstajajo, ni selitev narodov tako kot pred leti za nas to ne velja, ...prikaži veča, možgani turist. delavcev so prebukirani, posiljujejo, silijo afne zganjat turizem po svetu, Halo, pa katera država dopušča tako sprenevedanje pleme slovenistancev crkuje na obroke oni pa šibal gusle po kroatia in Kanarcih slepce v župu. STA si.