Slovenija
19923 ogledov

Konec preklinjanja ob odpiranju jogurtov

Nova embalaža, jogurt, Ljubljanske mlekarne
1/2
Ljubljanske mlekarne
Izdelki blagovnih znamk Mu in Ego v aprilu in maju prehajajo na nov, za potrošnike enostavnejši način odpiranja.

Jogurti, sveže mleko, sladka smetana Mu in jogurti Ego bodo odslej na voljo v embalaži z enostavnim načinom odpiranja z enim zasukom pokrovčka, so sporočili iz Ljubljanskih mlekarn.

Doslej je bilo treba odviti (pri jogurtih zeleni) pokrovček z navojem, nato pa še odtrgati beli zaščitni pokrovček, kar pa se pogosto ni končalo brez zapleta. Manj spretni odpiralci smo bodisi odtrgali en del plastičnega trakca ali »repka«, za katerega je bilo treba potegniti, bodisi polili jogurt. V Ljubljanskih mlekarnah so zaradi te embalaže prejemali tudi več pritožb, Jože Robežnik pa je problematiki odpiranja posvetil celo video posnetek.

So pa v Ljubljanskih mlekarnah, ne brez čuta za samoironijo, ob ukinitvi stare embalaže pripravili celo nagradno igro Naj se ti še zadnjič strga.

"Varovalni obroček je indikator, da embalaža pred tem ni bila odprta, nov tip embalaže pa omogoča tudi varno ponovno zapiranje brez kapljanja, kar je posebej priročno na poti," so še sporočili iz Ljubljanskih mlekarn. Za menjavo so v Ljubljanskih mlekarnah zagnali nov, sodoben polnilni stroj, investicija je znašala tri milijone evrov.

Dodali so še, da so Ego in Mu edini slovenski jogurti v Tetra Pak embalaži, ki je pretežno narejena iz obnovljivih virov. Kartonska embalaža je preprosta za recikliranje, oznaka FSC™ na embalaži pa zagotavlja, da je karton narejen iz lesa, pridobljenega iz odgovorno upravljanih gozdov, so zapisali.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Adriat 09:55 08.maj 2021.

    Vesoljska tehnologija. Še malo pa ujamemo razvite države.