Slovenija
38 ogledov

Konec tedna možnost snega do nižin

sneg Anže Petkovšek
Do petka se bo nadaljevalo še lepo jesensko vreme, konec tedna Arso omenja možnost snega do nižin. Dars: mi smo pripravljeni.

Jutri bomo še deležni lepega jesenskega sončnega vremena, jutranje temperature bodo od 0 do 6, dnevne v notranjosti od 12 do 17 stopinj Celzija. V sredo in četrtek bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji pretežno oblačno, ponekod megleno. Drugod bo povečini sončno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah.

V petek bo pretežno oblačno, padavine bodo predvsem v hribovitem svetu zahodne in južne Slovenije. Zvečer se bodo padavine okrepile in razširile na vso državo. V noči na soboto se bo ohladilo, meja sneženja se bo v notranjosti Slovenije lahko spustila do nižin. Do nedelje opoldne bodo padavine večinoma ponehale.

V začetku novega tedna bo povečini suho. Hladno bo, zjutraj bodo temperature malo pod lediščem, čez dan pa od 0 do 5, na Primorskem do 10 stopinj C.

Dars je pripravljen

Družba za avtoceste RS (Dars) je dobro pripravljena na novo zimsko sezono; za prevoznost in varnost 610 kilometrov avtocest in hitrih cest ter 144 kilometrov priključkov nanje v novi zimski sezoni bo Dars skrbel s približno 460 delavci in 270 vozili, je na nedavni novinarski konferenci povedal vodja področja vzdrževanja Darsa Danijel Narobe.

Dars sicer ima za zimsko sezono 2015/2016 zagotovljenih več kot 25.000 ton posipnih materialov in približno devet milijonov litrov kloridov. Po oceni vodje sektorja za vzdrževanje in varstvo cest na Direkciji RS za infrastrukturo Ljiljane Herga jih bo nova zimska sezona stala 20 milijonov evrov.

Komentarjev 17
  • Tone Mihelčič 18:55 18.november 2015.

    Ja ja DARS je res pripravljen .....kot vsako leto.....malo snega in vemo kaj sledi ja !

  • titty 08:25 18.november 2015.

    V tovornjaku je voznik, ta pa naj zmrzuje na odstavnem pasu, brez wc, brez hrane in pijače! Bravo!!

  • westal 06:20 18.november 2015.

    Škoda, ker za njih snega ne bo dovolj. Res pa je da bodo v snegu puščali sledi.